Thursday 28 June 2012

Στο δίπολο ΑΠΕ-πυρηνικά θα "παιχτεί" η αμερικανική προεδρία

Το νέο του οικονομικό πρόγραμμα για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας παρουσιάζει ο Μπαράκ Ομπάμα καθώς περιοδεύει τις δύο τελευταίες ημέρες στις ανατολικές πολιτείες της χώρας.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του και “κλειδί” της πολιτικής του βρίσκεται η ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η ενεργειακή ασφάλεια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος καλεί για περιορισμό στις επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι εταιρείες για την εξόρυξη πετρελαίου και στην ενίσχυση, οικονομική κατά βάση, του κλάδου της ηλιακής και αιολικής ενέργειας αλλά και των βιοκαυσίμων.

“Ας διπλασιάσουμε τους πόρους, ας εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειες μας. Ας αποτελέσει αυτό επιλογή για τις επερχόμενες εκλογές” υπογραμμίζει ο ίδιος.
Ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλος του, Mitt Romney, αντίθετα τάσσεται υπέρ της περαιτέρω αξιοποίησης των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου και της επιπλέον στήριξης του τομέα της πυρηνικής ενέργειας.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως οι “πράσινες” πηγές ενέργειας και οι “πράσινες” τεχνολογίες κοστίζουν πολύ ακριβά στην αμερικανική οικονομία, ενώ έχει αποδειχθεί ότι χάνονται πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας κάθε φορά που δημιουργούνται ορισμένες νέες “πράσινες” θέσεις εργασίας.

http://www.energypress.gr/news/Sto-dipolo-APE-pyrhnika-tha-paihtei-h-amerikanikh-proedria

No comments: