Wednesday 27 June 2012

Γερμανία: Μάλλον τα «βρίσκουν» κυβέρνηση-παραγωγοί φ/β για τις feed-in-tariff

Σε συμβιβασμό και διακανονισμό με τους παραγωγούς για τις περικοπές στις επιδοτήσεις και τις εγγυημένες τιμές των φωτοβολταϊκών προχωρά, όπως φαίνεται και σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η γερμανική κεντρική κυβέρνηση.
Αντίθετα με ό,τι συνόδευε την αρχική της πρόταση, θα καθιερωθεί μία νέα ειδική ταρίφα για τα μεσαίας κλίμακας συστήματα (από 10 έως 40 kW), τα οποία είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή στην Γερμανία.

Τα συστήματα αυτά θα επωφεληθούν με μία ταρίφα της τάξης των 18,5 λεπτών του ευρώ ανά kWh.
Στο αρχικό σχέδιο της κεντρικής κυβέρνησης γινόταν λόγος για όλα τα συστήματα άνω των 10 kW για ταρίφα 16,5 λεπτών του ευρώ.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το σχήμα αυτό θα διακοπεί μόλις η Γερμανία πιάσει τον στόχο των 52 GW εγκατεστημένης ισχύος από φωτοβολταϊκά.
Σημειώνεται ότι σήμερα βρίσκεται στα 28 GW.
Υπό αυτές τις συνθήκες και τον συμβιβασμό που γίνεται, οι περικοπές κατά 20% - 30% στις feed-in-tariff τον Απρίλιο παραμένουν ως έχουν.

Σήμερα αναμένεται να συζητηθούν και να οριστικοποιηθούν οι αλλαγές καθώς έχει οριστεί συνάντηση ανάμεσα σε εκπροσώπους και της Bundesrat και της Bundestag, και της κεντρικής κυβέρνησης δηλαδή και των επιμέρους κυβερνήσεων, και κρίνεται ως η πιο κρίσιμη διότι στην συνέχεια θα διακοπούν οι εργασίες της Bundestag για το καλοκαίρι.
Μένει να ληφθούν υπ’ όψιν οι επιφυλάξεις της Bundesrat για τις απώλειες των θέσεων εργασίας στην περίπτωση υιοθέτησης πιο αυστηρών προϋποθέσεων.

http://www.energypress.gr/news/Germania:-Mallon-ta-briskoyn-kybernhsh-paragwgoi-f-b-gia-tis-feed-in-tariff

No comments: