Wednesday 27 June 2012

SP Gas & Environmental Solutions: ανακύκλωση ψυκτικών υγρών σε Cosmote-ΔΗΑΜΑΡ

Ένα από τα ψυκτικά υλικά που χρησιμοποιείται τόσο σε βιομηχανικές όσο και σε οικιακές εγκαταστάσεις είναι το φρέον (R 407). Η επίδρασή του στο φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι τέτοια που επιβάλλεται με βάση την εθνική και κοινοτική νομοθεσία η ολοκληρωμένη διαχείριση του, καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του.
Στην Ελλάδα το μοναδικό κέντρο Αναγέννησης και Ανακύκλωσης Ψυκτικών και Αντιψυκτικών Υγρών το διαθέτει η εταιρία SP GAS & ENVIRONMENTAL SOLUTIONS, μια 100% ελληνική εταιρία η οποία προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις αξιοποίησης χημικών ουσιών, ειδικά στο χώρο των ψυκτικών συστημάτων.
Τον περασμένο Απρίλιο η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας COSMOTE και η τεχνική εταιρεία ΔΗΑΜΑΡ ΕΠΕ, πραγματοποίησαν την αναβάθμιση του κεντρικού server-room της πρώτης και των συστημάτων ψύξης τους.

Για τη διαδικασία αξιοποίησης του χρησιμοποιημένου ψυκτικού υγρού εμπιστεύθηκαν την εταιρεία SP GAS, η οποία παρέλαβε το χρησιμοποιημένο ψυκτικό υγρό (απόβλητο) και προχώρησε στην αξιοποίησή του, πετυχαίνοντας έτσι και την μηδενική περιβαλλοντική επιβάρυνση αλλά και την μείωση της εισαγωγής παρθένων υγρών.
Η SP GAS, τα τελευταία χρόνια έχει διαχειριστεί δεκάδες τόνους ψυκτικών υγρών συνεισφέροντας αποφασιστικά στη περιβαλλοντική προστασία της χώρας μας και εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τις ανάγκες της ελληνικής βιομηχανίας. Η φροντίδα του περιβάλλοντος και η δημιουργία οικολογικής συνείδησης, είναι επιτακτική ανάγκη για τη δημιουργία και διατήρηση ενός βιώσιμου πλανήτη.

http://www.econews.gr/2012/06/27/sp-gas-anakyklosi-psyktikon/

No comments: