Wednesday 6 June 2012

Την «πράσινη κουρτίνα» προωθεί η Kyocera για εξοικονόμηση ενέργειας

Την ιδέα της «πράσινης κουρτίνας» προωθεί στην Ιαπωνία ο όμιλος Kyocera ιδιαίτερα τώρα που οι ανάγκες σε ενέργεια ύστερα από την διακοπή της λειτουργίας όλων των πυρηνικών σταθμών της χώρας είναι αυξημένες.

Πρόκειται για την δημιουργία ενός «πράσινου τοίχου» στην πρόσοψη των κτηρίων με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας από την κάλυψη που παρέχει η φύση, καθώς περιορίζεται η είσοδος του ήλιου και διατηρείται σταθερά πιο χαμηλά η εσωτερική θερμοκρασία.

«Την χρονιά αυτή οι πράσινες κουρτίνες στολίζουν 28 κτήρια του ομίλου Kyocera Group σε ολόκληρη την Ιαπωνία, περισσότερες κατά 30% σε σχέση με το 2011» αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Στην ιστοσελίδα της Kyocera’s Green Curtain Activities παρέχει τις απαραίτητες συμβουλές για την δημιουργία αυτής της «πράσινης κουρτίνας» και επισημαίνεται πως δεν με αυτή την διαδικασία δεν είναι μόνο το περιβάλλον που βγαίνει κερδισμένο αλλά και όποιος θα δει μειωμένους τους επόμενους λογαριασμούς του ηλεκτρικού του ρεύματος.

Παράλληλα, η Kyocera ενισχυτικά έχει εγκαταστήσει περίπου φωτοβολταϊκά συστήματα δυναμικότητας 2 MW στις προσόψεις 18 κτηρίων όπου στεγάζεται ο όμιλος στην Ιαπωνία, δηλαδή τόση ενέργεια όση χρειάζονται 480 νοικοκυριά.

http://www.energypress.gr/news/Thn-prasinh-koyrtina-prowthei-h-Kyocera-gia-exoikonomhsh-energeias

No comments: