Monday 20 August 2012

Κοινοπραξία 400 εκατ. δολαρίων για εξερεύνηση πετρελαίου και αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

Η OMV Petrom, ρουμανική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου, είναι μέρος της κοινοπραξίας που κέρδισε το διαγωνισμό για την εξερεύνηση του φυσικού αερίου στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας, μαζί με τις Exxon Mobil και Royal Dutch Shell και την κρατική της Ουκρανίας Nadra.
Η Ουκρανία ελπίζει να βρει αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ώστε η χώρα να εξαρτάται λιγότερο από τις εισαγωγές από τη Ρωσία.
Οι νικητές του διαγωνισμού για την εξερεύνηση στην Ουκρανία συμφώνησαν να επενδύσουν 400 εκατ. δολάρια για την αξιοποίηση της περιμέτρου του Skifska, με διπλάσιο από το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό.

Τέλος, η ExxonMobil και η OMV Petrom τον Φεβρουάριο ανακοίνωσαν μια σημαντική ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα: έως και 84 δισεκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, όπερ σημαίνει σχεδόν 6 φορές ετήσια κατανάλωση της Ρουμανίας.

http://www.greenbusiness.gr/21197/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B1-400-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B5/

No comments: