Tuesday 28 August 2012

Κινεζικό ενδιαφέρον για επενδύσεις ΑΠΕ στην Πελοπόννησο

Το ενδιαφέρον κινεζικής σύμπραξης για επενδύσεις στην Πελοπόννησο ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης αναφερόμενος στην αναπτυξιακή αξιοποίηση της σχέσης με την Κίνα προς όφελος της περιφέρειας.
Ειδικότερα σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Τατούλης σε ένα από τα μεγαλύτερα δορυφορικά κανάλια της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, τόνισε πως «ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από μεγάλη κινεζική σύμπραξη για επενδύσεις στην περιφέρεια Πελοποννήσου στον τομέα της ενέργειας και της μεταφοράς αγροτικών προϊόντων» και υπογράμμισε τη σπουδαιότητα των σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ της περιφέρειας Πελοποννήσου και της Κίνας.

«Οι σχέσεις φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας θα βοηθήσουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, της ανταλλαγής πολιτιστικού αποθέματος και κυρίως διαμέσου των νέων οι οποίοι αποτελούν τους καλύτερους κήρυκες για το μέλλον», δήλωσε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της για την ανάπτυξη έχει επιτύχει τη δημιουργία ενός ασφαλούς και φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, και ειδικότερα για την περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Τατούλης τόνισε ότι  «είμαι αισιόδοξος πως σε συντομότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τη χώρα η περιφέρεια Πελοποννήσου θα έχει βρει το δρόμο εξόδου από την κρίση, αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό να υλοποιείται ο σχεδιασμός μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αύξηση των εξαγωγών ύψους 42% σε σχέση με το μέσο όρο του 15% για το υπόλοιπο της χώρας, γεγονός που αποδεικνύει την επιτυχή εξωστρεφή πολιτική που έχουμε εφαρμόσει».
Αναφερθείς στις αιρετές περιφέρειες υπογράμμισε πως «η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στη χώρα θα είναι η δυνατότητα που θα πρέπει να δώσει η κεντρική κυβέρνηση στις αιρετές περιφέρειες να κινηθούν αυτόνομα ως ιδιαίτερες μονάδες. Εμείς στην περιφέρεια Πελοποννήσου ακολουθούμε αυτόνομη πολιτική για την εφαρμογή του προγράμματός μας, το οποίο προβλέπει την εγκατάσταση ειδικής οικονομικής ζώνης με συγκεκριμένο χαρακτήρα, προσέλκυση επενδύσεων, αύξηση της αγροτικής παραγωγής και ιδιαίτερη βαρύτητα στην παραγόμενη από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Πηγή: "Εξπρές", 28.08.2012

http://www.energypress.gr/news/P.-Tatoylhs:-Kineziko-endiaferon-gia-ependyseis-APE-sthn-Pelo po nnhso

No comments: