Wednesday 29 August 2012

Απίστευτο παρασκήνιο στη ΔΕΗ – Προ κρίσιμων αποφάσεων η κυβέρνηση

Μεγάλη αναταραχή έχει προκληθεί στη ΔΕΗ, εξαιτίας δημοσιευμάτων που φέρουν το νομικό σύμβουλο της εταιρείας Αργύρη Οικονόμου, να παραδέχεται ότι βρίσκεται ο ίδιος πίσω από τις διαρροές για τις οικονομικές απολαβές του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Νίκου Θέου. Ταυτόχρονα σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ο κ. Οικονόμου εμφανίζεται να καταφέρεται εναντίον της διοίκησης της εταιρείας, να εξυμνεί τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλο αλλά και τον πρώην διοικητή Τ. Αθανασόπουλο, αφήνοντας μάλιστα αιχμές εναντίον του εκπροσώπου της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. Ε. Μπουζούλα (το χαρακτηρίζει λαμόγιο)ενώ ο ίδιος αποφεύγει οποιαδήποτε αναφορά στην τωρινή διοίκηση του Α. Ζερβού.

Τα ζητήματα που εγείρονται από τις διαρροές του κ. Οικονόμου αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στο αυριανό Δ.Σ. όπου ο κ. Μπουζούλας θα ζητήσει εξηγήσεις για τα όσα εμφανίζεται να του καταλογίζει ο νομικός σύμβουλος. Μάλιστα σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες είναι πιθανό να κατατεθούν και αγωγές και η υπόθεση να καταλήξει στα δικαστήρια. Αλλά και ο επικεφαλής της ΔΕΗ Α. Ζερβός φέρεται εξοργισμένος για τα σχόλια του κ. Οικονόμου αλλά και για το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που έπλεκε το εγκώμιο για τις ικανότητες και την τιμιότητα του κ. Αθανασόπουλου, τηρούσε… «σιγή ασυρμάτου» με υπονοούμενα για τις ικανότητες και την τιμιότητα του ίδιου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα βρέθηκε ψηλά στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης που είχε ο κ. Ζερβός με τον ΥΠΟΙΚ Γ. Στουρνάρα, ενώ ακόμη και η πρωινή παραίτηση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Ν. Χατζηαργυρίου έχει άμεση σχέση με την υπόθεση Οικονόμου.
Η αναταραχή από τα λεγόμενα του κ. Οικονόμου πάντως δεν περιορίζονται στα σύνορα της … Χαλκοκονδύλη αλλά αποκτούν θεσμικές και πολιτικές προεκτάσεις καθώς στο ίδιο δημοσίευμα ο νομικός σύμβουλος ανοίγει θέματα που αφορούν το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία αλλά και την ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Συγκεκριμένα πληροφορίες θέλουν να υπάρχει εντονότατη δυσαρέσκεια στο ΠΑΣΟΚ καθώς ο κ. Οικονόμου φέρεται να παραδέχεται ότι βρίσκεται ο ίδιος πίσω από τις διαρροές για τις αμοιβές του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Ν. Θέου, που τοποθετήθηκε επί της προηγούμενης κυβέρνησης. Αλλά και στη Νέα Δημοκρατία, επί ημερών της οποίας είχε τοποθετηθεί στη ΔΕΗ ο κ. Οικονόμου, επικρατεί διχασμός εξαιτίας των επιθέσεων του κ. Οικονόμου προς τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ στο ΔΣ της εταιρείας και κυρίως εξαιτίας των «ύμνων» του νομικού συμβούλου για τον επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ Νίκο Φωτόπουλο, ο οποίος έχει χρησιμοποιείς βαρείς χαρακτηρισμούς σε βάρος της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού.

Αλλά και σε θεσμικό επίπεδο προκαλείται αναταραχή καθώς ο κ. Οικονόμου φέρεται να αφήνει αιχμές και να κάνει απαξιωτικές αναφορές και σχόλια σε βάρος του προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
Ο κ. Οικονόμου φέρεται να χρησιμοποιεί πρωτοφανείς εκφράσεις σε βάρος του επικεφαλής του πλέον κομβικού θεσμικού οργάνου για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της αγοράς, που σημειωτέον έχει ως ρόλο και την εποπτεία και τον έλεγχο του χώρου της ενέργειας και κατ’ επέκταση της ΔΕΗ.

Καθώς το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, οι αποφάσεις και οι εξελίξεις μετατίθενται για το αυριανό Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

http://www.energypress.gr/news/Apisteyto-paraskhnio-sth-DEH-Pro-krisimwn-apofasewn-h- kybernhsh

No comments: