Monday 27 August 2012

EVN: Στα 552 MW η εγκατεστημένη ισχύς των ΑΠΕ στη ΝΑ Βουλγαρία

Τον Ιούλιο, η παραγωγή των ΑΠΕ στη νοτιοανατολική Βουλγαρία έφτασε τις 84.103 μεγαβατώρες, σύμφωνα με την εταιρεία διανομής EVN που ελέγχει την συγκεκριμένη ζώνη. Το μερίδιο των φωτοβολταϊκών στην περιοχή αυτή της Βουλγαρίας τον περασμένο μήνα ήταν 86,5% και εκπροσωπούσαν το 95,2% των δαπανών της EVN. Αντίστοιχα, το μερίδιο των μικρών υδροηλεκτρικών ήταν 10,3% και η συμμετοχή τους στις δαπάνες στο 3,5%. Το υπόλοιπο 3,2% της παραγωγής ανήκει στα αιολικά, για την παραγωγή των οποίων δαπανήθηκε το 1,3% τον Ιούλιο.

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς στην περιοχή που καλύπτει η εταιρεία είναι 552 MW και το σημείο αιχμής για την πράσινη παραγωγή μέχρι σήμερα ήταν στις 14 Αυγούστου το μεσημέρι, όταν λειτουργούσε ταυτόχρονα ανανεώσιμη ισχύς 376 MW, ικανή να καλύψει τις ανάγκες του Πλόντιφ και του Πάζαρντζικ.

Τέλος, σημειώνουμε ότι τον Οκτώβριο το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) θα πραγματοποιήσει ημερίδα στη Σόφια με θέμα τις προοπτικές των ΑΠΕ στη Βουλγαρία. Στην ημερίδα αναμένεται να συμμετάσχουν κρατικοί αξιωματούχοι, ειδικοί του κλάδου της ενέργειας, καθώς και φορείς της αγοράς.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=61132

No comments: