Wednesday 29 August 2012

Οι G7 καλούν τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες σε αύξηση της παραγωγής αργού

Αύξηση της παραγωγής αργού ζήτησαν χθες από τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των Επτά (G7), προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι «ουσιαστικοί κίνδυνοι» που εγκυμονεί μια ανεβασμένη τιμή του πετρελαίου για την παγκόσμια οικονομία.

Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι υπουργοί της G7, «Παραμένουμε σε επαγρύπνηση για τους κινδύνους που υπάρχουν για την παγκόσμια οικονομία (...) Η τρέχουσα αύξηση στις τιμές του πετρελαίου αντανακλά γεωπολιτικές ανησυχίες και ορισμένες διαταραχές στην τροφοδοσία. Ενθαρρύνουμε τις χώρες που παράγουν πετρέλαιο να αυξήσουν την παραγωγή τους για να ικανοποιήσουν τη ζήτηση».
«Είμαστε έτοιμοι να καλέσουμε την Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας να αναλάβει κατάλληλη δράση για να εξασφαλίσει ότι η αγορά τροφοδοτείται πλήρως και εγκαίρως», σημειώνουν στην ίδια ανακοίνωση.

Ας σημειωθεί ότι, με αφορμή τον τυφώνα «Ισαάκ» που αναγκάζει τις πετρελαϊκές εταιρείες να διακόψουν τη λειτουργία τους στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού, η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ σταθεροποιείται πάνω από τα 112 δολάρια το βαρέλι.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=61199

No comments: