Tuesday, 2 October 2012

Αερόθερμο υπερμαγνητικής αντίστασης



Μετά από το spamming που έγινε στο blog μας από κάποιον που διαφήμιζε τα αερόθερμο υπερμαγνητικής αντίστασης, μπήκα και διάβασα ορισμένα πράγματα για αυτά τα αερόθερμο. Οι εντυπώσεις μου, μια από τα ίδια. Τι θερμομαγνητικό καλοριφέρ, τι θέρμανση ιόντων, η κοροϊδία και οι απατεωνιές συνεχίζονται.

Τα εν λόγω αερόθερμα διαφημίζονται στο παρακάτω blog:


Και το αστείο της υπόθεσης είναι ότι δεν αναφέρεται πουθενά η εταιρεία ή το μέρος το οποίο πωλούνται τα εν λόγω αερόθερμα, ούτε καν ένα τηλέφωνο ή ένα email. Τώρα πως περιμένει ο κατασκευαστής να πουλήσει αν δεν δίνει στοιχεία, ένας θεός το ξέρει. Αλλά είπα να γράψω ένα ακόμα post στο blog μου και να ασχοληθώ με τα εν λόγω αερόθερμα, αφού τελικά οι κύριοι που τα διαφημίζουν μας έκαναν την χάρη και μας εξηγούν «επιστημονικά» την αρχή λειτουργίας των μηχανημάτων τους και το πώς παράγουν περισσότερη ενέργεια από αυτή που καταναλώνουνε. Έχει πολύ γέλιο το ανέκδοτο βέβαια, αλλά τι να κάνουμε; Το γέλιο χρειάζεται στην ζωή.

Ας δούμε μερικά πράγματα από αυτά που επικαλούνται οι κύριοι κατασκευαστές/έμποροι του συστήματος:

[Από την φυσική γνωρίζουμε οτι υπάρχουνε τα σιδηρομαγνητικά τα παραμαγνητικά και τα υπερμαγνητικά υλικά. Με την τοποθέτηση αυτών των υλικών κοντά σε ένα υλικό από το οποίο παράγεται μαγνητικό πεδίο, μπορούμε να αυξήσουμε τεχνιτά την ένταση του μαγνητικού πεδιού γύρω από αυτό το υλικό. Αν το υλικό αυτό διαρέεται από ηλεκτρικό ρεύμα τότε η ένταση του ρεύματος αυξάνεται και αυτή με την σειρά της.]

Ισχύει ότι υπάρχουν τριών ειδών υλικά με τον συντελεστή μ ο οποίος είναι χαρακτηριστικός του κάθε υλικού και αναλόγως τον συντελεστή μ, υπάρχουν υλικά που αυξάνουν το μαγνητικό πεδίο. Π.χ Υπάρχον μαγνητικό πεδίο έντασης 0.05Τ, αν προσθέσουμε ένα υλικό με συντελεστή μ=10 μπορεί να κάνει το μαγνητικό πεδίο με ένταση 0.5Τ. Το συγκεκριμένο υλικό είναι υπερμαγνητικό.

Το υπογραμμισμένο κομμάτι και με bold που έβαλα στην παράγραφο που πήρα από την ιστοσελίδα των κυρίων, είναι η ψευτιά με την οποία πάνε να μας κοροϊδέψουν.

Αυτό που έντεχνα προσπαθούν να μας φουμάρουν αλλά δεν καταφέρουν, είναι ότι εξηγούν την αρχή λειτουργίας ενός ηλεκτρομαγνήτη αλλά με αντίστροφη πορεία καθώς και με λίγο λανθασμένο τρόπο.
Η λειτουργία του ηλεκτρομαγνήτη είναι απλή, αν έχουμε έναν αγωγό που διαρρέεται από ηλεκτρικό ρεύμα έντασης I, τότε γύρω από τον αγωγό παράγεται ένα μαγνητικό πεδίο το οποίο έχει μια ένταση Β, ή ένταση του μαγνητικού πεδίου αυξάνεται όσο αυξάνεται η ένταση του ηλεκτρικού ρεύματος.
Οι κύριοι τώρα μας λένε ότι άμα βάλουμε ένα υπερμαγνητικό υλικό σε αυτό το πεδίο τότε η ένταση του πεδίου θα αυξηθεί και επακόλουθα η αυξημένη ένταση θα αυξήσει και την ένταση του ηλεκτρικού ρεύματος του αγωγού. Λάθος. Το ότι θα αυξηθεί η ένταση του μαγνητικού πεδίου δεν σημαίνει ότι θα επιφέρει και μια αύξηση της έντασης του ηλεκτρικού ρεύματος.
Επίσης οι κύριοι το μπέρδεψαν το θέμα και με την ηλεκτρογεννήτρια από την οποία παράγεται ρεύμα από τον στάτη όταν έχουμε ένα στρεφόμενο μαγνητικό πεδίο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση του καλοριφέρ μιλάμε για προστιθέμενο υλικό και όχι μαγνήτη, επίσης ο μαγνήτης δεν θα είναι κινούμενος αλλά σταθερός.

Αν το κοιτάξουμε το θέμα ενεργειακά, όντως μέσα σε ένα μαγνητικό πεδίο υπάρχει ενέργεια, αλλά δεν γίνεται απλά με την προσθήκη ενός υλικού να αποκτήσουμε ενέργεια και μάλιστα διπλάσια από αυτήν του ρεύματος της αντίστασης.

[Στα κανονικά αερόθερμα θερμαντικής αντίστασης, υπάρχει μια απλή αντίσταση συνήθως 2000 Watt η οποία διαρέεται από ηλεκτρικό ρεύμα, η θερμότητα που παράγεται πηγαίνει στην χώρο με την βοήθεια μιας έλικας. Στον αγωγό της αντίστασης μαζί με το ρεύμα δημιουργούνται και μαγνητικές δυνάμεις, πολύ χαμηλές όμως. Εμείς ανακαλύψαμε μετά από έρευνα το κατάλληλο υπερμαγνητικό υλικό που αν το προσθέσουμε μαζί με την υπάρχουσα αντίσταση του αερόθερμου τότε αυξάνεται κατά πολύ το υπάρχον μαγνητικό πεδίο άρα και η ένταση του ρεύματος που περνάει από αυτό.]

Μάλιστα, οι κύριοι μας λένε ότι μετά από κατάλληλη έρευνα ανακάλυψαν το κατάλληλο υπερμαγνητικό υλικό. Πείτε μας ρε παίδες τι υλικό είναι αυτό. Ποια η χημική του σύσταση; Κακό είναι; Έχετε κατοχυρώσει την πατέντα σας; Τι φοβάστε; Μήπως σας δαγκώσω; Άνθρωπος είμαι όχι σκύλος.
Για τα υπόλοιπα υπογραμμισμένα πράγματα, τα εξήγησα προηγουμένως. Επίσης ακόμα και αν αυξανόταν η ένταση του ηλεκτρικού ρεύματος το οποίο διαρρέει την αντίσταση τότε υπάρχει περίπτωση να καεί η αντίσταση.
Η διατομή της αντίστασης είναι πάντοτε υπολογισμένη για μια συγκεκριμένη ένταση του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και ηλεκτρική ισχύ. Αυτή η ισχύς είναι η ισχύς με βάση την ένταση του ρεύματος που εισέρχεται από το δίκτυο της ΔΕΗ στο αερόθερμο.

Π.χ για αερόθερμο 2kW και με δεδομένο ότι έχουμε τάση 220V και ΣΙ=0.8 (cosθ), το ρεύμα είναι Ι = 2000W/0.8*220V = 11.4A.

[Με αυτή την μέθοδο μπορούμε να επιτύχουμε υπερδιπλασιασμό της θερμικής ισχύος του αερόθερμου χωρίς να χρειαστεί να καταναλώσουμε περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια, αυτό συμβαίνει διότι η επιπλέον ενέργεια που θα χρειαστούμε παράγεται από το μαγνητικό πεδίο με την βοήθεια του υπερμαγνητικού υλικού που έχουμε προσθέσει στην διάταξη.]

Δεν είναι δυνατόν από ένα απλό μαγνητικό υλικό να πάρουμε ενέργεια αυξημένη κατά 100% σε σχέση με την αρχική του αερόθερμου. Για μαγνητικό υλικό μιλάμε και όχι ενέργεια από υλικό με πυρηνική σχάση.

Πληροφορίες για την ένταση μαγνητικού πεδίου γύρω από ρευματοφόρους αγωγούς μπορούμε να βρούμε στον σύνδεσμο

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/teetkm/DRASTHRIOTHTES/EKDHLVSEIS/EKDHLWSEIS_2004-2006/GRAMMES%20METAFORAS%20YPSILIS%20TASIS/Tab5628000/2_Sergiadis_Alexiadis.pdf

Από τις πληροφορίες της μελέτης, αρκεί να έχουμε ένταση ρεύματος 280A σε σταθμό 150kV με τριφασικό φορτίο σε ρευματοφόρο αγωγό, ωστέ σε απόσταση μερικών cm από αυτό να έχουμε ένταση 2.3μΤ.
Αναλογιζόμενοι τα παραπάνω, ας φανταστούμε πόσο μικρή θα είναι η ένταση του μαγνητικού πεδίου για μονοφασικό αγωγό 11.4A και 220V.  

Επίσης για πολλοστή φορά δεν θα ξεχάσω να κάνω αναφορά για την ανυπαρξία εργαστηριακών μετρήσεων που να αποδεικνύουν το αληθές του καθενός που διαφημίζει ένα προϊόν. 

No comments: