Friday 26 October 2012

Εξοικονόμηση ενέργειας με τηλεχειριζόμενες λάμπες από το ίντερνετ

H GreenWave Reality παρουσίασε ένα ασύρματο σύστημα φωτισμού LED που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν εύκολα και να προγραμματίζουν το φωτισμό με ένα τηλεχειριστήριο ή smartphone.
Το πρωτοποριακό σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας “Connected Lighting Solution” παρουσιάστηκε στην διεθνή έκθεση φωτισμού του Χονγκ Κονγκ, όπου και χαιρετίστηκε ως “η νέα γενιά στο φωτισμό”.
Το GreenWave Reality Connected Lighting Solution μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας από τον καταναλωτή χωρίς τη συμβολή ηλεκτρολόγου. Το σύστημα βασίζεται σε λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας LED, ενώ η συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο παρέχει άμεσο έλεγχο στον φωτισμό του σπιτιού.

Η εταιρεία εκτιμά ότι οι καταναλωτές που θα χρησιμοποιήσουν το σύστημα θα εξοικονομήσουν πάνω από 100 Ευρώ στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος ετησίως, αντικαθιστώντας μόλις δέκα λαμπτήρες πυρακτώσεως.
Το σύστημα διατίθεται με τρία έτοιμα, προκαθορισμένα προγράμματα (“σπίτι”, “εκτός” και “βράδυ”) ενώ ο καταναλωτής μπορεί να φτιάξει το δικό του με βάση τις ανάγκες του. Μπορεί επίσης να προσαρμόσει αισθητήρες κίνησης για την αυτόματη λειτουργία του φωτισμού.
Προηγμένα χαρακτηριστικά όπως η διαδραστικότητα, ο προγραμματισμός ενεργειακής κατανάλωσης, ο έξυπνος χειρισμός και οι ειδοποιήσεις για τον χρήστη βοηθούν τους καταναλωτές να εξοικονομήσουν ενέργεια” αναφέρει η εταιρεία.

Σημειώνεται πως η πλατφόρμα χρήσης του συστήματος είναι προστατευμένη με κωδικούς.

http://www.econews.gr/2012/10/26/exoikonomisi-energeias-greenwave-reality/

No comments: