Monday 29 October 2012

Μεξικό: Ο Κάρλος Σλιμ επενδύει στα φ/β μέσω της Microm

H Microm - θυγατρική της Grupo Condumex που ανήκει στον  πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, τον Κάρλος Σλιμ - εγκαινίασε  φωτοβολταϊκο πάρκο 1MW στο βόρειο Μεξικό. Η Microm, ιδρύθηκε το 1996, δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη της ηλιακής και αιολικής ενέργειας.

Το πιλοτικό πρόγραμμα στη Santa Rosalia, Baja California, εγκαινιάστηκε από τον πρόεδρο του Μεξικού Φελίπε Καλντερόν.
Το πάρκο, το οποίο διαθέτει 4.000 φ/β πάνελ, θα χρησιμεύσει ως ένα πειραματικό μοντέλο για την κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού, CFE, στην προσπάθειά της για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Μέχρι το τέλος του έτους, 14MW από ηλιακή ενέργεια  θα πρέπει να είναι σε λειτουργία στο Μεξικό, αν και το υπουργείο Ενέργειας εκτιμά ότι η χώρα έχει τη δυνατότητα για 1.5GW.
Την ίδια στιγμή, η Grupo Musa, μαζί με την Synergy Technologies, σχεδιάζουν ένα έργο 450MW από φωτοβολταϊκά κοντά στην πόλη Tecate, νότια των συνόρων των ΗΠΑ. Η κατασκευή του πρώτου σταδίου για 50MW αναμένεται να ξεκινήσει φέτος.
Στα σχέδια του Μεξικανού προέδρου είναι η παραγωγή του 26% της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Το Μεξικό έχει επίσης ως στόχο την παραγωγή του 35% της ενέργειάς της από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2024.

http://www.energypress.gr/news/Mexiko:-O-Karlos-Slim-ependyei-sta-f-b-mesw-ths-Microm

No comments: