Friday 26 October 2012

7,6 MW αντιστροφέων της PROINSO για 4 νέες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις

Η PROINSO έχει παραδώσει πρόσφατα στην Ελλάδα 432 φωτοβολταϊκούς αντιστροφείς που βρίσκονται σε τέσσερις νέες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις στη Βόρεια Ελλάδα που συνδέθηκαν πρόσφατα. Οι νέες εγκαταστάσεις φθάνουν, συνολικά, τα 7,6 MW ισχύος και αναμένεται ότι, ετησίως, θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια 11.000 MWh, που ισοδυναμεί με την ετήσια κατανάλωση 2.500 νοικοκυριών.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις νέες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις βρίσκονται στις βιομηχανικές περιοχές της Ξάνθης (3 MW), Καβάλας (3 MW), Δράμας (1 MW) και η τέταρτη στη βιομηχανική ζώνη της Καστοριάς (0,56 MW). Οι 432 τριφασικοί αντιστροφείς που παρέχονται από την PROINSO για τις εν λόγω εγκαταστάσεις είναι μοντέλου Sunny Tripower 17000TL, της πολυεθνικής SMA.
Η παράδοση που πραγματοποιείται από την PROINSO στην Ελλάδα για την εταιρεία Αρχικόν - ανάπτυξη και κατασκευή των τεσσάρων εγκαταστάσεων - σηματοδοτεί την εδραίωση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων, στην οποία είναι παρούσα με τη δική της αντιπροσωπεία από το έτος 2009 και στην οποία σήμερα διαθέτει 184 Εξουσιοδοτημένους Εγκαταστάτες ενταγμένους στο Διεθνές της Δίκτυο.
Η πολυεθνική ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην 7η Διεθνή Έκθεση Energy-Photovoltaic 2012, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 1 έως 4 Νοεμβρίου (σταντ 3D20/D20A).
Η PROINSO εξειδικεύεται στη διανομή ΦΒ πλαισίων, ηλιακών κιτ, αντιστροφέων, σταθερών βάσεων και συστημάτων παρακολούθησης της τροχιάς του ήλιου, αστικές ηλιακές εφαρμογές και εφαρμογές φωτοβολταϊκής κινητικότητας, λύσεις για προσωπική κατανάλωση, αυτόνομα συστήματα παραγωγής και στοιχεία παρακολούθησης.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=63169

No comments: