Thursday 25 October 2012

Στην Heng Rui Xin Energy το 16,6% της LDK Solar

Η Κινεζική εταιρεία εξοπλισμού ηλιακής ενέργειας LDK Solar πούλησε το 19,9% των μετοχών της στην Κινεζική υποστηριζόμενη από το κράτος Heng Rui Xin Energy. Η Heng Rui, μετά την μετατροπή των μετατρέψιμων τίτλων σε μετοχές και της άσκησης των δικαιωμάτων επιλογής θα κατέχει το 16,6% στην LDK, και θα αγοράσει τις νέες μετοχές στα 86 λεπτά.
Η Heng Rui, η οποία επικεντρώνει τις επιχειρήσεις της στην ηλιακή ενέργεια και τις επενδύσεις ανήκει κατά 60% στην Hi-tech Wealth Investment and Developing Co Ltd και 40% στην κρατική  Asset Management Co Ltd.

Οι κινεζικές εταιρείες ηλιακής ενέργειας  το τελευταίο διάστημα κουβαλούν φορτία χρέους καθώς οι μειώσεις των τιμών στα ηλιακά πάνελ, μηδενίζουν τα κέρδη, αναγκάζοντας πολλές εταιρείες να ψάχνουν να βρουν πρόσθετη χρηματοδότηση.
Σημειώνεται ότι τα βραχυπρόθεσμα δάνεια και οι δόσεις των μακροπρόθεσμων δανείων ανήλθαν στα 2,43 δισ. δολάρια στο τέλος του τριμήνου για την LDK ενώ, τα μακροπρόθεσμα δάνεια στα 854,1 εκατ. δολάρια.

Η εταιρεία γράφει ζημιές τα τελευταία πέντε τρίμηνα, αυξάνοντας τους φόβους ότι θα αναγκαστεί να δανειστεί εν τη απουσία ταμειακών ροών.

http://www.greenbusiness.gr/22166/%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-heng-rui-xin-energy-%CF%84%CE%BF-166-%CF%84%CE%B7%CF%82-ldk-solar/

No comments: