Friday 26 October 2012

Μεγάλη κομπίνα στα φωτοβολταϊκά αποκάλυψαν οι αρχές

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα το οποίο εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες, από τους οποίους άρπαζε μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου αυτοί να λάβουν χρηματοδότηση για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων.
Όπως αναφέρει το "ΕΘΝΟΣ", για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος συνολικά 6 ατόμων, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της πλαστογραφίας.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη, σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, δύο εξ αυτών, Έλληνες ηλικίας 50 και 51 ετών, την στιγμή που παραλάμβαναν από «θύμα» τους προσημειωμένο χρηματικό ποσό.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τις αρχές Αυγούστου του 2012 είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα η οποία προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες, ως επί το πλείστον αγρότες, που κατείχαν άδειες κατασκευής και λειτουργίας φωτοβολταϊκών πάρκων και παρουσιαζόμενοι ως πληρεξούσιοι στην Ελλάδα μεγάλης γερμανικής επενδυτικής τράπεζας, προωθούσαν δελεαστικά προγράμματα χρηματοδότησης εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Για τον σκοπό αυτό είχαν ενοικιάσει γραφεία στο Περιστέρι Αττικής και κατάρτιζαν εικονικές συμβάσεις συνεργασίας της τράπεζας, με πλαστές σφραγίδες και λογότυπα, παρουσιάζοντας μάλιστα σαν εκπρόσωπο αυτής γερμανόφωνο συνεργό τους, προκειμένου να κερδίζουν την εμπιστοσύνη των υποψηφίων θυμάτων τους και να τους πείθουν να καταβάλουν για κάθε σύμβαση που υπέγραφαν 5.000 ευρώ, με το πρόσχημα των διαδικαστικών εξόδων.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στο παραπάνω γραφείο και στις κατοικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος πλαστών συμβάσεων συνεργασίας, πλαστές σφραγίδες της γερμανικής τράπεζας, ένα φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μπλοκ αποδείξεων στη γερμανική γλώσσα, επαγγελματικές κάρτες των δραστών που τους παρουσίαζαν ως υπαλλήλους ή πληρεξούσιους της τράπεζας και πλήθος εγγράφων και δικαιολογητικών στην ελληνική και γερμανική γλώσσα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει εξακριβωθεί η εξαπάτηση τριών πολιτών από τους οποίους οι δράστες έλαβαν συνολικά 20.000 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των πολιτών που εξαπατήθηκαν από τη συγκεκριμένη σπείρα είναι πολύ μεγάλος. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

http://www.energypress.gr/news/Megalh-kompina-sta-fwtoboltaika-apokalypsan-oi-Arhes

No comments: