Thursday 18 October 2012

Νέα εποχή για τη SOLARWATT - Μεταβαίνει στην παροχή ολοκληρωμένων Φ/Β λύσεων

Το επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο υπέβαλε το Διοικητικό Συμβούλιο της SOLARWATT AG και εγκρίθηκε από το δικαστήριο της Δρέσδης στις 11 Σεπτεμβρίου 2012, τελεσιδίκησε επιτυχώς κατά τα μέσα Οκτωβρίου 2012, επιτρέποντας στην εταιρεία να προχωρήσει δυναμικά τη μετάβαση στο επόμενο στάδιο εξέλιξής της.
Ο κ. Detlef Neuhaus, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της SOLARWATT AG, τόνισε:
«Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης, η εταιρεία αντιμετώπισε με επιτυχία τη μεγαλύτερη πρόκληση της σχεδόν 20χρονης ιστορίας της και δραστηριοποιείται απερίσπαστη και πλήρως εξυγιασμένη. Πλέον επικεντρωνόμαστε πλήρως στην ανάπτυξη και την υλοποίηση του οράματος της εταιρείας μας, σε μία παγκόσμια Φ/Β αγορά, η οποία βεβαίως χαρακτηρίζεται από ποικίλες προκλήσεις. Εστιάζοντας στις ολοκληρωμένες λύσεις Φ/Β  συστημάτων, είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε μία σταθερή και δυναμική παρουσία στην αγορά».

Χάρη στην ανταπόκριση και την υποστήριξη των συνεργατών και των πιστωτών της, η SOLARWATT AG προχωρά και εξελίσσεται βασισμένη σε γερά θεμέλια.  Με τον κ. Stefan Quandt ως κύριο μέτοχο, η SOLARWATT AG ατενίζει το μέλλον με ιδιαίτερη αισιοδοξία και δυναμισμό.


 Στο τέλος του έτους, από το διοικητικό συμβούλιο της SOLARWATT AG αποχωρούν ο συνιδρυτής και πρώην πρόεδρος του Δ.Σ.της SOLARWATT Dr. Frank Schneider και o πρώην COO Dr. Ulrich Link. Τα καθήκοντά τους έχουν ήδη αναλάβει ο κ. Detlef Neuhaus (CEO), ο κ. Carsten Bovenschen (CFO), καθώς και οι αντίστοιχοι  διευθυντές τομέων.

Η SOLARWATT μεταβαίνει στον τομέα Παροχής Ολοκληρωμένων Φ/Β Λύσεων
Η SOLARWATT επιταχύνει τη στρατηγική μετάβασή της από κατασκευαστής Φ/Β πλαισίων σε κατασκευαστή ολοκληρωμένων φωτοβολταϊκών λύσεων. Εντός του 2012 θα παρουσιαστούν τα νέα προϊόντα του τομέα των συστημάτων, με τα οποία η SOLARWATT θα διεκδικήσει και θα αναπτύξει τη θέση της στην αγορά. Ο κ. Neuhaus αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όλα υποδεικνύουν ότι το κόστος παραγωγής και κατανάλωσης της συμβατικής ενέργειας στο μέλλον θα συνεχίσει να αυξάνεται. Με τις ολοκληρωμένες λύσεις SOLARWATT, οι καταναλωτές αποκτούν τη δυνατότητα αυτόνομης και αποκεντρωμένης τροφοδοσίας ενέργειας, εξασφαλίζοντας έτσι την ανεξαρτησία τους από τους παρόχους ενέργειας και επιτυγχάνοντας σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων. Μια εγγύηση, η οποία θα είναι μεγαλύτερη των 25 χρόνων, θα διασφαλίζει την αποδοτικότητα της επένδυσης των πελατών μας».

http://www.energypress.gr/news/Nea-epohh-gia-th-SOLARWATT

No comments: