Thursday 22 November 2012

Νέος tracker από τη Mechatron, για την «μετά τις επιδοτήσεις» εποχή

Με νέο προϊόν, το οποίο παρουσίασε για πρώτη φορά στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Energy Photovoltaic, η ελληνική εταιρεία Mechatron, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της και δημιουργεί τους ηλιακούς tracker της επόμενης μέρας.
Αποφασισμένη να είναι δυναμικά παρούσα και στη μετά επιδοτήσεων εποχή, η εταιρεία παρουσίασε το νέο επίτευγμά της, τον διαξονικό Mechatron Solar Tracker D170, ο οποίος αποτελεί το δεύτερο μοντέλο της σειράς evolution, μετά το μονοαξονικό S140 που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο στην διεθνή έκθεση Intersolar Europe στο Μόναχο.
Σύμφωνα με τους επικεφαλής της Mechatron, τον τελευταίο χρόνο καταγράφεται σε διεθνές επίπεδο στροφή των επενδυτών προς τους ηλιακούς ιχνηλάτες, κυρίως λόγω της ραγδαίας πτώσης των επιδοτήσεων και την ανάγκη ανταγωνιστικότητας των προϊόντων.
Διαβλέποντας αυτήν την τάση τα στελέχη της ελληνικής εταιρείας αξιοποίησαν το δυναμικό ερευνητικό τμήμα που αποτελεί και το ισχυρό όπλο της εταιρείας, προκειμένου να δημιουργήσουν την πλέον αξιόπιστη πρόταση, από πλευράς απόδοσης, ασφάλειας, λειτουργικότητας και τιμής.
Η νέα σειρά evolution της Mechatron έρχεται μάλιστα στην ελληνική αγορά τη στιγμή που δημιουργούνται νέα δεδομένα για τον κλάδο των φωτοβολταϊκών μετά τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης.

Κεντρικό στοιχείο των νέων μέτρων είναι η πτώση της τιμής που απολαμβάνουν οι παραγωγοί ρεύματος, είτε άμεσα μέσω της μείωσης των feed in tariffs είτε έμμεσα μέσω της εισφοράς επί του τζίρου.  Τα νέα αυτά δεδομένα κάνουν απαραίτητη την αύξηση της παραγωγής ανά εγκατεστημένο Κιλοβάτ προκειμένου οι επενδύσεις να είναι βιώσιμες και επικερδείς.
Στην ανάγκη αυτή απαντούν οι σύγχρονοι solar trackers οι οποίοι, ως γνωστόν, παρακολουθούν την πορεία του ήλιου, εξασφαλίζοντας κάθε στιγμή τη βέλτιστη θέση του ηλιακού πάνελ ώστε να παράγεται η μέγιστη δυνατή ενέργεια. «Με την αύξηση της παραγωγής που σου δίνει ένας αξιόπιστος tracker, στην πράξη… ακυρώνεις την έκτακτη εισφορά» όπως λέγεται χαρακτηριστικά στην αγορά.
Στο χώρο των trackers η εταιρεία Mechatron είναι ο αναμφισβήτητος leader, έχοντας εγκαταστήσει πάνω από τους μισούς trackers που έχουν εγκατασταθεί στον ελληνικό χώρο.
Το νέο προϊόν, ο διαξονικός Mechatron Solar Tracker D170 που παρουσιάστηκε στην Energy Photovoltaic, αξιοποιεί τα επιτυχημένα χαρακτηριστικά των υφιστάμενων tracker της εταιρίας και προσθέτει νέες καινοτομίες δημιουργώντας έτσι το διαξονικό σύστημα tracker της επόμενης μέρας που αποδίδει, εγγυημένα, 40% περισσότερη ενέργεια από ένα συμβατικό σύστημα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών.
Ο Mechatron Solar Tracker D170 χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή ακόμη και σε ιδιαίτερα ακραίες καιρικές συνθήκες καθώς ως βάση για τον προηγμένο σχεδιασμό του έχει χρησιμοποιηθεί ο εξωσκελετός του σκαθαριού, το οποίο χαρακτηρίζεται από εξαιρετική αναλογία δύναμης ως προς το βάρος του.
Ο νέος tracker της Mechatron, συνδυάζει, παράλληλα, απόλυτη ασφάλεια και ακαμψία με εξοικονόμηση βάρους, ενώ ο δοκιμασμένος υδραυλικός μηχανισμός κίνησης εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του συστήματος με μηδενική ανάγκη συντήρησης.

http://www.energypress.gr/news/Neos-tracker-apo-th-Mechatron-gia-thn-meta-epidothsewn-epohh

No comments: