Thursday 7 June 2012

Α.Ζερβός: Ελλιπείς οι προτάσεις της Κομισιόν για τις ΑΠΕ μετά το 2020

Μη φιλόδοξες χαρακτηρίζει ο Αρθούρος Ζερβός, ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανανεώσιμης Ενέργειας ( EREC), τις προτάσεις που δημοσίευσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανάπτυξη των ΑΠΕ μετά το 2020.

Όπως σημειώνει ο κ. Ζερβός, μέσω του κειμένου που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν, ζητείται η εφαρμογή των στόχων για το 2020 ενώ όσον αφορά τη δεκαετία μέχρι το 2030, υπάρχει "έλλειψη φιλοδοξίας". Παράλληλα, ο κ. Ζερβός προειδοποιεί ότι χωρίς ένα σαφές και συμπαγές πλαίσιο δεν αποκλείεται ο κλάδος να καταγράψει «βουτιά».

«Η Επιτροπή προωθεί την αυστηρή εφαρμογή της Οδηγίας για το 2020 και σωστά πράττει. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι ακόμα και εν μέσω της κρίσης θα πετύχουμε τους στόχους του 2020, ιδίως αυτούς για το 20% μέσω ΑΠΕ», τόνισε ο κ. Ζερβός αναφερόμενος στους στόχους για το 2020.

«Εν τω μεταξύ, η έκθεση παραλείπει να αντιμετωπίσει τον τομέα της θέρμανσης και της ψύξης, όπου υπάρχουν σήμερα καλά παραδείγματα για το πώς να δώσεις τα σωστά κίνητρα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια ειδικευμένη δράση για την ανανεώσιμη ψύξη και θέρμανση από την Επιτροπή», προσθέτει ο κ. Ζερβός.

http://www.energypress.gr/news/A.Zerbos:-Ellipeis-oi-protaseis-ths-Komision-gia-tis-APE-meta-to-2020

No comments: