Thursday 7 June 2012

Η Κίνα εξαγοράζει την Γερμανία: Η Hanergy «καταλαμβάνει» την Q-Cells

Ο κινεζικός όμιλος Hanergy Holding Group Ltd. επισήμως πλέον υπογράφει συμφωνία για την εξαγορά της γερμανικής Solibro GmbH, της θυγατρικής της Q-Cells SE., η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή φωτοβολταϊκών thin films τεχνολογίας CIGS, αν και το ποσό που καταβάλει για την απόκτηση της δεν έχει γίνει γνωστό.

Η Hanergy είναι η τρίτη κινεζική εταιρεία η οποία μέσα σε λίγους μήνες προχωρά στην εξαγορά τόσο σημαντικής στον χώρο της ηλιακής ενέργειας γερμανικής εταιρείας.

Με την κίνηση αυτή, όπως επισημαίνεται, η Hanergy επιδιώκει να μετατραπεί στον μεγαλύτερο κατασκευαστή thin films φωτοβολταϊκών πάνελ στον κόσμο, «κάνοντας χώρο» σίγουρα για την ίδια στην ευρωπαϊκή αγορά.

Στόχος της είναι η παραγωγή σε ετήσια βάση τουλάχιστον 100 MW από το δικό της πλέον εργοστάσιο της Solibro στην πόλη Thalheim, ενω συνολικά για το 2012 η Hanergy στοχεύει στην παραγωγή 2 GW.

«Η εξαγορά αυτή αναμένεται να βελτιώσει την απόδοση της Solibro παρά την ύφεση που παρατηρείται στην βιομηχανία» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Hanergy, Jason Chow, ο οποίος έκανε γνωστό πως δεν υπάρχει πρόθεση από την πλευρά της εταιρείας να μειώσει τον αριθμό του προσωπικού (430 εργαζόμενοι) ή να αντικαταστήσει τα μέλη της διεύθυνσης.

Η γερμανική Q-Cells, κορυφαίος κατασκευαστής φωτοβολταϊκών στην Γερμανία, η οποία ανακοίνωσε τον Απρίλιο την πτώχευση της εταιρείας, έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των εταιρειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω των εισαγωγών φωτοβολταϊκών από την Κίνα.

http://www.energypress.gr/news/H-Kina-exagorazei-thn-Germania:-H-Hanergy-katalambanei-thn-Q-Cells

No comments: