Friday 29 May 2015

Χορηγός εκδήλωσης για το net metering η Krannich Solar

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ με θέμα "Net-Metering: Νέο Εργαλείο μείωσης του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων για την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Σταθμών'', την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

H Krannich Solar, γερμανική εταιρεία με εξειδίκευση και εμπειρία 20 ετών στη χονδρική προμήθεια φωτοβολταϊκού εξοπλισμού, συνέβαλε στην υλοποίηση της εκδήλωσης ως Μεγάλος Χορηγός. H αίθουσα της εκδήλωσης γέμισε από επενδυτές, συμβούλους, ελεύθερους επαγγελματίες και στελέχη εταιρειών, οι οποίοι ενημερώθηκαν πλήρως για το Νet-Metering.
Οι εισηγήσεις που παρουσιάσθηκαν από τους εκπροσώπους του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ) και του ΔΕΔΔΗΕ  κ.κ. Σταυρούλα Γενίτσαρη και Δήμητρα Τελάκη, εστίασαν στα ειδικά χαρακτηριστικά που εμφανίζουν οι εγκαταστάσεις των Φωτοβολταϊκών Σταθμών υπό καθεστώς Net-Metering.  Από τις σχετικές αναλύσεις της ισχύουσας Νομοθεσίας και των διαδικαστικών θεμάτων σύνδεσης των αυτοπαραγωγών στο δίκτυο, προέκυψε ότι δικαίωμα στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών Ενεργειακού Συμψηφισμού έχει πρακτικά το σύνολο των Φυσικών και Νομικών Προσώπων Δημόσιου και Ιδιωτικού Δικαίου.
Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων, ακολούθησε παραγωγική συζήτηση σχετικά με τους τρόπους επίτευξης του ταυτοχρονισμού, είτε μέσω της σχεδίασης του Φωτοβολταϊκού σταθμού, είτε μέσω της τροποποίησης των χαρακτηριστικών της κατανάλωσης. Μέσω χαρακτηριστικών παραδειγμάτων, κατέστη σαφές ότι, αν και γενικώς η απόσβεση των επενδύσεων αυτών γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα, τυχόν εσφαλμένη σχεδίαση μπορεί να οδηγήσει σε ιδιαίτερα μεγάλους χρόνους απόσβεσης.
 
http://energypress.gr/news/horigos-ekdilosis-gia-net-metering-i-krannich-solar