Wednesday 27 May 2015

Η Trina Solar παρουσιάζει οικιακή μπαταρία μαζί με τα φωτοβολταϊκά

Η κινέζικη εταιρεία Trina Solar, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής φωτοβολταϊκών πάνελ στον κόσμο, θα ξεκινήσει τη διάθεση οικιακών συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας στην Αυστραλία από τον προσεχή Ιούνιο. Οι μπαταρίες περιλαμβάνουν έναν ενσωματωμένο ηλιακό μετατροπέα και θα διοχετεύουν ενέργεια με κόστος 1.200 δολάρια ανά Κιλοβατώρα.
Όσοι διαβάσατε το άρθρο για την οικιακή μπαταρία Powerwall της Tesla θα διαπιστώσατε ότι το κόστος της Κιλοβατώρας είναι φθηνότερο. Από την άλλη πλευρά, το προϊόν της Tesla δεν περιλαμβάνει τον μετατροπέα, ο οποίος μπορεί να κοστίσει μέχρι και 2.000 δολάρια μόνος του. Και τα φωτοβολταϊκά πάνελ στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων χρειάζονται έναν μετατροπέα για να διοχετεύσουν το ηλεκτρικό ρεύμα.
Η εταιρεία διαψεύδει όσους έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την παρουσίαση του προϊόντος σε συνέδριο για τα φωτοβολταϊκά και την αποθήκευση ενέργειας που έλαβε χώρα στη Μελβούρνη την προηγούμενη εβδομάδα ως απάντηση στο Powerwall. Παραδέχτηκε ωστόσο, ότι η δημοσιότητα που έλαβε η εντυπωσιακή ανακοίνωση τη Tesla έδωσε ώθηση στον κλάδο. H Trina παρουσίασε τρία προϊόντα, των 3,6 Κιλοβάτ, των 5 Κιλοβάτ και των 9,6 Κιλοβάτ. Ο Νταγκ Σμιθ, διευθυντής του τομέα Ειρηνικού της Trina αποκάλυψε ότι η εταιρεία έκανε τη στρατηγική επιλογή να επενδύσει στα συστήματα αποθήκευσης πριν από 18 μήνες, ιδρύοντας τον βραχίονα Trina BEST.
Επίσης αναπτύσσει μπαταρίες σε ειδικά σχεδιασμένη μονάδα στην επαρχία Τσιανγκσού, κοντά στη Σανγκάη. Η εταιρεία σχεδιάζει να διαθέσει λύσεις σε επίπεδο δικτύου και μικροδικτύου το επόμενο έτος και οικιακά προϊόντα λίγο αργότερα. Τις μπαταρίες ιόντων-λιθίου προμηθεύει η ETL, ένας γνωστός και αξιόπιστος κατασκευαστής μπαταριών. Σχολιάζοντας τις μπαταρίες Trina BEST, ο Σμιθ δήλωσε ότι δεν είναι “ούτε οι ακριβότερες ούτε οι φθηνότερες. Η Trina δεν είναι ποτέ η φθηνότερη, γι΄αυτό κατέχει αυτή τη θέση”. Η εταιρεία προσανατολίζεται ακόμα στην κατασκευή μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

http://www.econews.gr/2015/05/25/trina-mpataries-122498/