Friday 5 June 2015

Η Κίνα θα εκδίδει αποκλειστικές άδειες σε εταιρείες για κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Στην έκδοση αδειών προς κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων προχωρά από τις 10 Ιουλίου η Κίνα , σε μία προσπάθεια να κερδίσει το χαμένο έδαφος σε σχέση με τον εθνικό στόχο που είχε τεθεί για τις πωλήσεις του κλάδου.

Οι άδειες θα επιτρέπουν στις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες να παράγουν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σύμφωνα με ανακοίνωση στο σάιτ της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων. Οι αιτούντες θα πρέπει να κατέχουν εξειδίκευση στο σχεδιασμό, τις δοκιμές και τη συναρμολόγηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, περιλαμβανομένων των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας στην βασική τεχνολογία πυρήνα. Η Κίνα, η οποία προωθεί τη χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων για να μειώσει την εξάρτησή της από το εισαγόμενο πετρέλαιο και τη μείωση της ρύπανσης από εξατμίσεις, πειραματίζεται με το να επιτρέψει στις εταιρείες εκτός των μεταποιητικών βιομηχανιών την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων ως έναν τρόπο για να τονώσει την καινοτομία και τον ανταγωνισμό.
Η πρωτοβουλία των κινεζικών αρχών λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο κατά την οποία εταιρείες της Silicon Valley από την Apple Inc και τη Google Inc μέχρι τη Uber Technologies Inc. ετοιμάζονται να εισέλθουν στον τομέα των μεταφορών, διερευνώντας τις προοπτικές σε όλα τα είδη οχημάτων, από αυτοκίνητα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη μέχρι διαστημόπλοια, και πρωτοποριακά νέα επιχειρηματικά μοντέλα.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=94597