Tuesday 30 June 2015

Επιμένουν οι Κούρδοι ότι τηρούν τη συμφωνία με τη Βαγδάτη για το πετρέλαιο

Το ιρακινό Κουρδιστάν τιμά την συμφωνία της με την κεντρική κυβέρνηση της χώρας σχετικά με τις παραδόσεις πετρελαίου, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της SefinDizayi χθες, Δευτέρα. Η περιφερειακή κυβέρνηση του Ιρμπίλ απορρίπτει τις κατηγορίες ότι έχει σταματήσει την αποστολή πετρελαίου προς την Βαγδάτη, τονίζει ο Dizayi: «Συνεχίζουμε να στέλνουμε πετρέλαιο στη SOMO, την ιρακινή εταιρεία εμπορίας πετρελαίου, παρά το γεγονός ότι η Βαγδάτη δεν έχει καταφέρει να μας στείλει όλο το μερίδιό μας στον κρατικό προϋπολογισμό».

Ο πρόεδρος της επιτροπής πετρελαίου και ενέργειας του ιρακινού Κοινοβουλίου, AresAbdullah, υποστήριξε ότι η αυτόνομη κουρδική κυβέρνηση έχει μειώσει την ποσότητα πετρελαίου που έχει αποστείλει στη SOMO από τις αρχές Ιουνίου. «Η Βαγδάτη δεν έχει δώσει στην Κουρδική Περιφερειακή Κυβέρνηση του Βορείου Ιράκ όλο το μερίδιό της από τον κεντρικό προϋπολογισμό. Αυτός είναι ο λόγος που το Ιρμπίλ έχει το λόγο του να μην παραδίδει τη συμφωνηθείσα ποσότητα πετρελαίου στη SOMO», δηλώνει ο Abdullah.
Ο εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου πετρελαίου, Asim Cihat, δήλωσε πως δεν υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στη Βαγδάτη και το Ιρμπίλ. Όπως ισχυρίστηκε, η διαφορά στις εξαγωγές πετρελαίου σε σχέση με τα συμφωνηθέντα οφείλονται σε τεχνικούς και άλλους παράγοντες, χωρίς, ωστόσο, να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
 
http://energypress.gr/news/epimenoyn-oi-koyrdoi-oti-tiroyn-ti-symfonia-me-ti-vagdati-gia-petrelaio