Friday 5 June 2015

Deloitte: Συνέργειες για τη βέλτιστη διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της Κύπρου

Ημερίδα με θέμα την Ενέργεια διοργάνωσε σήμερα η Deloitte, στα γραφεία της στη Λευκωσία, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU Sustainable Energy Week - EUSEW), όπου το παρόν τους έδωσαν περισσότεροι από 40 δημόσιοι και τοπικοί φορείς χάραξης πολιτικής,  εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες στον τομέα των ΑΠΕ και ειδικά των φωτοβολταϊκών, ακαδημαϊκοί και ερευνητές, διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς και διανομής, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και γενικά όλοι όσοι επιθυμούν να ενημερώνονται για τις εξελίξεις σε αυτό τον τομέα.

Η ΕΕ, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη ανησυχία που προκαλούν ζητήματα όπως το ενεργειακό μέλλον και η αλλαγή του κλίματος, αποφάσισε να αφιερώνει κάθε χρόνο μια εβδομάδα στην αειφόρο ενέργεια. Εκατοντάδες εκδηλώσεις και ημερίδες οι οποίες προωθούν την ασφαλή, καθαρή και αποδοτική ενέργεια φιλοξενούνται στην Ευρώπη κάθε χρόνο μέσα στο μήνα Ιούνιο. Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις δίνεται η ευκαιρία σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, ακαδημαϊκούς και ερευνητές, την τοπική αυτοδιοίκηση, ενεργειακά γραφεία, συνδέσμους και γενικά όσους ασχολούνται με τα θέματα ενέργειας να ενημερώσουν, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για τα καίρια ζητήματα που αφορούν την ενέργεια στη χώρα τους.
Η ημερίδα, είχε ως θέμα τις συνέργιες μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα σε σχέση με τη βελτιστοποίηση των ενεργειακών πολιτικών της Κύπρου με απώτερο σκοπό την καλύτερη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ιδιαίτερα των φωτοβολταϊκών στο ενεργειακό μείγμα. Στόχος της πολύ ενδιαφέρουσας ημερίδας ήταν η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων προς αντιμετώπιση των προκλήσεων και επίτευξη των εθνικών μας στόχων, και η ανάδειξη της σημασίας που έχουν οι συνέργιες μεταξύ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στον τομέα χάραξης της ενεργειακής πολιτικής.
Η ΕΕ επενδύει στην Αειφόρο Ενέργεια μέσα από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως είναι τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, το Πρόγραμμα LIFE, το Πρόγραμμα Ορίζοντας 2020, και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ενεργειακής Απόδοσης, με τους τομείς της επέκτασης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της Μεταφοράς Ενέργειας και της Ενεργειακής Απόδοσης να βρίσκονται ανάμεσα στους κύριους τομείς που είναι επιλέξιμοι για χρηματοδότηση.
Η Μονάδα  Grants & Incentives της Deloitte στην Κύπρο συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση έργων που έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά προγράμματα με κύριους τομείς ενδιαφέροντος τον τομέα της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος, ενώ συνεργάζεται στενά με σημαντικούς φορείς του δημόσιου τομέα και την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα, με απώτερο σκοπό την προώθηση των ΑΠΕ και ειδικά της Φ/Β Τεχνολογίας στο ενεργειακό μείγμα της Κύπρου.
 
http://energypress.gr/news/deloitte-synergeies-gia-ti-veltisti-dieisdysi-ton-ape-sto-energeiako-meigma-tis-kyproy