Friday 5 June 2015

Ξεκίνησε η σύνοδος του OPEC - Αμετάβλητη στα 30 εκατ. βαρέλια ημερησίως η παραγωγή

Αμετάβλητη στα 30 εκατ. βαρέλια την ημέρα αποφάσισε να κρατήσει την  παραγωγή του ο OPEC κατά τη σημερινή του συνεδρίαση στη Βιέννη, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά. "Κρατήσαμε το ανώτατο όριο, έχουμε δεσμευτεί για το όριο", δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Ali al-Naimi μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βιέννη.

Νωρίτερα το Energypress έγραφε:

Ξεκίνησε σήμερα η προγραμματισμένη σύνοδος του ΟΠΕΚ στη Βιέννη με φλέγοντα ζητήματα στο τραπέζι για τις χώρες του καρτέλ, όπως η τιμή του πετρελαίου, οι ποσοστώσεις και η επιστροφή του Ιράν στην αγορά μετά από χρόνια απουσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το καρτέλ δεν πρόκειται να αλλάξει την παραγωγή του από τα επίπεδα των 30 εκατ. βαρελιών ανά ημέρα, όπως επέλεξε και στην προηγούμενη σύνοδο του Νοεμβρίου του 2014.
Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν την πολιτική υψηλής παραγωγής του ΟΠΕΚ να έχει αποτελέσματα, καθώς έχει “χτυπήσει” την παραγωγή των ΗΠΑ. Κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο ο Μπιν Σαλέχ αλ-Σάντα, υπουργός Ενέργειας του Κατάρ και πρόεδρος της συνόδου, είπε ότι ο οργανισμός θα αφοσιωθεί στην ευστάθεια της αγοράς και στην σταθερή οικονομική ανάπτυξη. "Αν θέλουμε όλοι να επωφεληθούμε από μια σταθερή πετρελαϊκή αγορά, τότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να συμβάλλουμε στην σταθερότητά της", υπογράμμισε.

http://energypress.gr/news/xekinise-i-synodos-toy-opec-ametavliti-sta-30-ekat-varelia-imerisios-i-paragogi