Friday 1 June 2012

Προ των πυλών η πρώτη για την Κίνα χρεοκοπία εταιρείας φ/β

Η κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία φωτοβολταϊκών πάνελ LDK Solar Co., σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα και αφορούν την πορεία της κινεζικής οικονομίας, όπως δίνονται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, φαίνεται πως θα είναι η πρώτη εταιρεία στην Κίνα που θα υποβάλει αίτηση για την υπαγωγή της σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Με σημαντική δραστηριότητα στον χώρο της ηλιακής ενέργειας στην Κίνα, η LDK Solar Co. φαίνεται πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις της, οι οποίες προκύπτουν από ανεξόφλητες οφειλές ύψους 6 δις. δολαρίων και από τους τόκους ύψους 200 εκατ. δολαρίων που τις συνοδεύουν, και πως πολύ σύντομα δεν θα έχει άλλη επιλογή από την χρεοκοπία.
Το τελευταίο τετράμηνο του 2011, η εν λόγω εταιρεία κατέγραψε απώλειες της τάξης των 588,7 εκατ. δολαρίων, έναντι των κερδών ύψους 145,2 εκατ. δολαρίων που σημείωνε την αντίστοιχη περίοδο του 2010.
Η μετοχή της εταιρείας, τέλος, στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διαπραγματεύεται με σημαντικές απώλειες, από τα 7,59 δολ. το 2011 στα 1,80 δολ. σήμερα.

http://www.energypress.gr/news/Pro-twn-pylwn-h-prwth-gia-thn-Kina-hreokopia-etaireias-f-b

No comments: