Tuesday 5 June 2012

Μηνύματα αισιοδοξίας στο Energy Forum 2012

Με την παρουσίαση νέων δυνατοτήτων στην αγορά ενέργειας, καινούργιων κινήτρων από τους πάροχους ενέργειας καθώς και πρωτοποριακών δραστηριοτήτων από εταιρίες που χρησιμοποιούν τεχνολογίες ενεργειακής διαχείρισης, ολοκληρώθηκε η διοργάνωση του Energy Forum 2012 από την Ether στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Η συμμετοχή ξεπέρασε τα 150 στελέχη της αγοράς και οδήγησε σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις και συνέργειες, αλλά και σε ένα κλίμα αισιοδοξίας ότι σημαντικά θετικά βήματα μπορούν να γίνουν στο άμεσο μέλλον .

Ο Πρόεδρος του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Καθηγητής κ. Σαφάκας, παρουσίασε τους στόχους του ΔΕΔΔΗΕ για το άμεσο μέλλον, καθώς και τα επιχειρηματικά σχέδια του οργανισμού για την βέλτιστη εξυπηρέτηση των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Ο Καθηγητής κ. Τατσιόπουλος Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ανέλυσε τις σημαντικές προκλήσεις της αγοράς φυσικού αερίου στην Αττική, καθώς και την στρατηγική της εταιρίας για την παροχή φυσικού αερίου σε όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές.

Με ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες την ομιλία του Καθηγητή κ. Σανταμούρη Πρόεδρου του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων στην Ελλάδα, τις δυσκολίες που αυτή αντιμετωπίζει αλλά και τις ενέργειες του ΚΑΠΕ που έχουν προσελκύσει το διεθνές ενδιαφέρον.

Ο Παναγιώτης Δημητρίου, Sales Manager της Luxor παρουσίασε της δυνατότητες στον χώρο των Φωτοβολταικών με τις λύσεις της Luxor και τα οφέλη για τον επενδυτή/παραγωγό.

Ακολούθησε η παρουσίαση του κ. Ζαμπέτα από τις Αττικές Διαδρομές που ανάλυσε τις δραστηριότητες της εταιρίας για την μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος στην Αττική Οδό και τα συμπεράσματα από την εφαρμογή αυτών των δράσεων.

Ο κ. Παρασκευόπουλος από την ΡΟΚΑΣ Ανανεώσιμες παρουσίασε την «Αιγαία Ζεύξη» και τις σημαντικές προκλήσεις για την κατασκευή τέτοιων έργων.

Τέλος από τα στελέχη της Ether παρουσιάστηκαν οι λύσεις που εφαρμόζει η εταιρεία για την καλύτερη ενεργειακή διαχείριση των πελατών της και την υλοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και τα πρωτοποριακά προϊόντα που παράγει και διατίθενται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

http://www.energypress.gr/news/Mhnymata-Aisiodoxias-sto-Energy-Forum-2012

No comments: