Tuesday 26 May 2015

ΕΕ: «Έξυπνη» πλατφόρμα για αποτελεσματικότερη εξοικονόμηση ενέργειας

Στο λανσάρισμα της ευρωπαϊκής «έξυπνης» πλατφόρμας για την ενέργεια, η οποία στόχο έχει να στηρίξει τα κράτη-μέλη στην αποτελεσματικότερη προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας, προχωρά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η «έξυπνη» πλατφόρμα, που φέρει την ονομασία S3P-Energy θα βοηθήσει τα κράτη να μοιραστούν την εμπειρία τους αναφορικά με τις επενδύσεις στη εξοικονόμηση ενέργειας και ειδικότερα στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πέραν των προαναφερθέντων η πλατφόρμα θα συμβάλλει υπέρ της στρατηγικής της ΕΕ για την «Ενεργειακή Ένωση».
Το έργο της S3P-Energy είναι να συντονίζει, να εξορθολογήσει και να σχεδιάσει την ενεργειακή στρατηγική των μελών της ΕΕ, ώστε να αναπτύξουν ένα κοινό όραμα ενεργειακής πολιτικής. Όπως σχολιάζει η Επίτροπος Corina Creţu, υπεύθυνη για την Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ, «την περίοδο 2014-2020 περισσότερα από 38 δισ. θα επενδυθούν για την υλοποίηση της Ενεργειακής Ένωσης και την ενίσχυση της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς. Η χρηματοδότηση προσφέρει αρκετές ευκαιρίες, επίσης όμως δημιουργεί σημαντικές προκλήσεις σε περιφερειακό επίπεδο όσον αφορά την υλοποίηση ενεργειακών έργων, που συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ.
Γι 'αυτό και χαιρετίζω τη πλατφόρμα S3P-Energy, η οποία θα συγκεντρώσει την απαραίτητη τεχνογνωσία σχετικά με τη εξοικονόμηση ενέργειας και θα βοηθήσει τα κράτη-μέλη στην αποτελεσματική διάθεση των επενδυτικών κεφαλαίων σε καινοτόμες λύσεις».
 
http://energypress.gr/news/ee-exypni-platforma-gia-apotelesmatikoteri-exoikonomisi-energeias