Friday 26 June 2015

Ελ.Τεχ. Άνεμος: Προς ολοκλήρωση αιολικά ισχύος 95 MW

Προς ολοκλήρωση βαίνουν έργα συνολικής ισχύος 95 μεγαβάτ της Ελ.Τεχ. Άνεμος, όπως προκύπτει από τη Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων που έλαβε χώρα σήμερα. Σε αυτήν παρέστησαν ή εκπροσωπήθηκαν και ψήφισαν μέτοχοι της Εταιρείας που αντιπροσωπεύουν to 77,65% του μετοχικού κεφαλαίου.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, ενημερώνοντας τη Γενική Συνέλευση για την πορεία του Ομίλου και τις προοπτικές του σημείωσε: «Η ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, έχοντας επιλέξει συνειδητά τη δραστηριοποίησή της εντός των συνόρων και εστιάζοντας σε projects μεσαίου μεγέθους, συνεχίζει την ενίσχυση της παρουσίας της, επανεπενδύοντας τα κέρδη της στην ανάπτυξη νέων έργων. Η σταθεροποίηση του οικονομικού περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με την εκφρασμένη πολιτική βούληση για ενίσχυση του ρόλου της αιολικής ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα, θα ενισχύσει τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας».
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, κ. Θεόδωρος Σιετής, παρουσιάζοντας την πορεία των έργων, σημείωσε: «Το 2014 ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά για την εταιρεία καθώς πραγματοποιήθηκε η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου μέσω δημόσιας εγγραφής και οι μετοχές της εισήχθησαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αντλώντας περίπου 35,1 εκατ. ευρώ, τα οποία χρηματοδοτούν την κατασκευή ώριμων αιολικών πάρκων συνολικής εγκατεστημένης ισχύος της τάξης των 95 MW. Ήδη το ένα από τα τέσσερα έργα με ισχύ 20,7 MW στην Τροιζηνία βρίσκεται σε παραγωγή συνεισφέροντας στην κερδοφορία μας, ενώ το υπό κατασκευή πάρκο στη Θράκη ισχύος 16,1 MW, βαίνει προς ολοκλήρωση εντός του επόμενου μήνα». Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ή έλαβε θετική απόφαση για όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, εκτός του 8ου θέματος που δεν εισήχθη προς συζήτηση.
 
http://energypress.gr/news/elteh-anemos-pros-oloklirosi-aiolika-ishyos-95-mw