Friday 26 June 2015

Ε.Κε.Π.Ε.Κ.: Μεταπτυχιακό για τη βιώσιμη ανάπτυξη, κλιματική αλλαγή, ενεργειακή ασφάλεια

Στη διοργάνωση του 11ου Διεπιστημονικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων με θέμα:«Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Κλιματική Αλλαγή, Ενεργειακή Ασφάλεια και Θαλάσσιο Περιβάλλον» προχωρά η Διοικούσα Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (Ε.Κε.Π.Ε.Κ) του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το Πρόγραμμα έχει ως κύριο σκοπό την κατάρτιση 24 μεταπτυχιακών φοιτητών, υποψηφίων διδακτόρων, ερευνητών, αποφοίτων και νέων επιστημόνων στο αντικείμενο της διεθνούς και ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πολιτικής με ιδιαίτερη έμφαση στην έννοια της Αειφορίας. Το Πρόγραμμα διαρκεί επτά ημέρες, από 28 Σεπτεμβρίου έως και 4 Οκτωβρίου 2015 και θα λάβει χώρα στην Αγία Πελαγία των Κυθήρων.
Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε στις 23 Ιουνίου και θα διαρκέσει ως και τις 6 Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος θα αναλυθούν ζητήματα νομικής και πολιτικής φύσεως, από ερευνητές του ΕΚεΠΕΚ αλλά και ερευνητές και στελέχη συνεργαζόμενων φορέων, όπως το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και την Τράπεζα της Ελλάδος. Το Πρόγραμμα εμπεριέχει το θεωρητικό σκέλος σε συνδυασμό με την εμπειρική μελέτη συγκεκριμένων γνωστικών αντικειμένων σχετικών με τις σύγχρονες πρακτικές εφαρμογές και κατευθύνσεις της «Αειφόρου Ανάπτυξης» και της προστασίας του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος.

Διοργανώνεται με τη συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Γραφείου Ενημέρωσης για την Ελλάδα και της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Προβλέπεται ελάχιστη συμβολική συνδρομή των συμμετεχόντων (230 ευρώ), η οποία αφορά στην κάλυψη εξόδων φιλοξενίας τους (διαμονή & διατροφή και μετακινήσεις εντός του νησιού). 
Οι συμμετέχοντες καλούνται να καλύψουν τα έξοδα μετάβασης τους στα Κύθηρα. Με την περάτωση του Προγράμματος χορηγείται επίσημο Πιστοποιητικό Παρακολούθησης στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.
Πληροφορίες καθημερινώς (κατά την περίοδο υποβολής αιτήσεων) από τις 12:00 έως τις 15:00, στο τηλέφωνο 210 9201832, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ekepek@panteion.gr και στην ιστοσελίδα www.ekepek.gr

http://energypress.gr/news/ekepek-metaptyhiako-gia-ti-viosimi-anaptyxi-klimatiki-allagi-energeiaki-asfaleia