Friday 25 September 2015

Κοζάνη: Επεκτείνεται το δίκτυο τηλεθέρμανσης στους οικισμούς Κρόκου και Δρεπάνου

Προχωρά η εκπόνηση μελετών επέκτασης δικτύων τηλεθέρμανσης Κοζάνης στους οικισμούς Κρόκου και Δρεπάνου. Πριν από λίγες μέρες, εκδόθηκε από το Δήμο Κοζάνης, σχετικό ένταλμα πληρωμής, της τάξεως των 35.679,28 ευρώ, στο όνομα του δικαιούχου αναδόχου, που είναι η Αναπτυξιακή Δ. Μακεδονίας (ΑΝΚΟ). Το έργο της «Επέκτασης του συστήματος τηλεθέρμανσης Κοζάνης στον οικισμό Κρόκου» αφορά στην κατασκευή εγκαταστάσεων για την τηλεθέρμανση του οικισμού Κρόκου με θερμική ενέργεια που παράγεται στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, σε χρονικό ορίζοντα εικοσαετούς λειτουργίας.
 Το υφιστάμενο εγκατεστημένο θερμικά φορτίο του οικισμού εκτιμάται σε 17,61 MW περίπου και αντιστοιχεί σε 1300 κτίρια. Η τροφοδότηση του οικισμού προτείνεται να γίνει από τις εγκαταστάσεις της τηλεθέρμανσης Κοζάνης στην περιοχή του Κασλά. Θα κατασκευαστεί ανεξάρτητος αγωγός μεταφοράς από το αντλιοστάσιο Α1 της εγκατάστασης τηλεθέρμανσης μέχρι τον οικισμό. Ο αγωγός θα διέλθει από υφιστάμενους αγροτικούς δρόμους της περιοχής. Κατά την εκπόνηση της μελέτης Θα εξεταστεί η δυνατότητα πρόβλεψης εφεδρείας ισχύος στον αγωγό για την κάλυψη τυχόν μελλοντικής αύξησης της ζήτησης στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Κοζάνης και Κρόκου, εφόσον ζητηθεί κάτι τέτοιο από τη ΔΕΥΑΚ.
Το έργο της κατασκευής δικτύου διανομής θερμικής ενέργειας για την τροφοδότηση του οικισμού Δρεπάνου, από την τηλεθέρμανση Κοζάνης, βασίζεται στη μελέτη σκοπιμότητας – βιωσιμότητας που εκπονήθηκε από την ΑΝΚΟ Α.Ε. και παραδόθηκε στην ΔΕΥΑΚ και στον πρώην Δήμο Ελλησπόντου από τις 30.04.2009. Το έργο αφορά στην κατασκευή εγκαταστάσεων για την τηλεθέρμανση του οικισμού Δρεπάνου με θερμική ενέργεια που παράγεται στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, σε χρονικό ορίζοντα εικοσαετούς λειτουργίας. Το υφιστάμενο εγκατεστημένο θερμικό φορτίο του οικισμού εκτιμάται σε 9,62 Μ περίπου και αντιστοιχεί σε 550 κτίρια.Η τροφοδότηση του οικισμού Θα γίνει από τον διερχόμενο από τον οικισμό αγωγό μεταφοράς της τηλεΘέρμανσης Κοζάνης. Να υπενθυμίσουμε ότι τον Φεβρουάριο του 2014, υπογράφηκε τριμερούς προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ του Δήμου Κοζάνης, της ΔΕΥΑΚ και της ΑΝΚΟ,
Οι απαιτούμενες μελέτες που πρέπει να εκπονηθούν προκειμένου να κατασκευασθεί και να νομιμοποιηθεί το έργο, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών στοιχείων, περιγράφονται στους δύο παρακάτω πίνακες:


(kozan.gr)

http://energypress.gr/news/kozani-epekteinetai-diktyo-tilethermansis-stoys-oikismoys-krokoy-kai-drepanoy

No comments: