Friday 25 September 2015

Η άνοδος του δολαρίου επηρεάζει την ανάκαμψη της τιμής του αργού

Μετρίαζε την άνοδό του η τιμή του πετρελαίου σήμερα καθώς το δολάριο ενισχυόταν μετά τις εκτιμήσεις ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε αύξηση των επιτοκίων φέτος και αφού οι αναλυτές της Standard & Poor’s αναθεώρησαν προς τα κάτω τις εκτιμήσεις τους για την τιμή του μαύρου χρυσού.
Τα αδύναμα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ιαπωνία επίσης επηρέαζαν την τιμή του αργού και οι αναλυτές είπαν ότι οι προοπτικές για επιβράδυνση της οικονομίας σημαίνουν ότι οι τιμές του πετρελαίου μάλλον θα παραμείνουν χαμηλές για τους επόμενους μήνες.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια για το πετρέλαιο μπρεντ κινούνταν νωρίτερα στα 48,33 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο μόλις 16 σεντς σε σχέση με το χθεσινό τους κλείσιμο. Τα προθεσμιακά συμβόλαια για το αμερικανικό αργό σημείωναν άνοδο 36 σεντς στα 45,27 δολάρια το βαρέλι.

Η S&P αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για το πετρέλαιο μπρεντ και το αμερικανικό αργό κατά 5 δολάρια, στα 50 και τα 45 δολάρια το βαρέλι αντίστοιχα φέτος.   Παράλληλα, είπε ότι για το 2016 αναμένει η τιμή του μπρεντ να διαμορφωθεί στα 55 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού στα 50 δολάρια.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=98058

No comments: