Tuesday 27 October 2015

159 φ/β πλαίσια στην οροφή του αρχηγείου της Wargaming στην Κύπρο

Έπειτα από 1 και πλέον μήνα μετακόμισης, το αρχηγείο της Wargaming έχει ήδη μεταφερθεί στο νέο κτήριο επί της λεωφόρου Δημοσθένη Σεβέρη, στην Κύπρο Κοντά στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου, του υπουργείου Εξωτερικών  και απέναντι από το μέχρι πρότινος κεντρικό κτήριό της η εταιρεία online παιχνιδιών, έχει δημιουργήσει ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτήρια στη Λευκωσία αλλά και στην Κύπρο ευρύτερα.

Η τεχνολογία, ο σχεδιασμός, οι ανέσεις ακόμη και ο νυκτερινός φωτισμός του κτηρίου αποτελούν ορισμένα από τα σημεία αναφοράς του Wargaming HQHeadquarters, όπως ονομάζεται πλέον ο χώρος. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κτηρίου, οι αυτοματισμοί και οι προσφερόμενες υπηρεσίες για τους εργαζομένους στον χώρο, θυμίζουν πρακτικές και ανέσεις που παρέχουν τεχνολογικοί κολοσσοί στο εξωτερικό όπως η Google και η Apple. 
Το έργο ολοκηρώθηκε από την εργοληπτική εταιρεία Panagides Contracting Ltd. Το βασικό χαρακτηριστικό του κτηρίου βεβαίως, αποτελεί το γυάλινο κέλυφος υψηλών προδιαγραφών το οποίο προσφέρει την απαιτούμενη ηχομόνωση και θερμομόνωση στο κτήριο. Το κυριότερο όμως χαρακτηριστικό του είναι ότι το υλικό που χρησιμοποιήθηκε δεν προκαλεί, σχεδόν, καμία αντανάκλαση τόσο στους διερχόμενους οδηγούς όσο και στα γειτονικά κτήρια.
Το κτήριο μπορεί να χαρακτηριστεί ως κτήριο ενεργειακής απόδοσης A. Η κεκλιμένη οροφή προσθέτει στην αξία του κτηρίου όχι μόνο αρχιτεκτονικά. Τα 159 φωτοβολταϊκά πλαίσια στην οροφή χρησιμοποιούν ένα χώρο, ο οποίος υπό κανονικές συνθήκες θα έμενε αναξιοποίητος. Η κατεύθυνση και η κλίση καταστούν ιδανικές τις συνθήκες για παραγωγή ενέργειας που αντιστοιχεί σε συνολική ισχύ 51,3 kW. Η χρήση των φωτοβολταϊκών  πλαισίων στην οροφή σε συνδυασμό με τα συστήματα στο εσωτερικό του κτηρίου επιφέρουν μεγάλη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, μειώνοντας τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος αλλά κυρίως προστατεύοντας το περιβάλλον, πολιτική που αποτελεί βασικό άξονα δράσης κοινωνικής ευθύνης της Wargaming.
 
http://energypress.gr/news/159-fv-plaisia-stin-orofi-toy-arhigeioy-tis-wargaming-stin-kypro

No comments: