Monday 26 October 2015

«Ιδανική τιμή» για τα Ην. Αραβικά Εμιράτα τα 80 δολ. για το πετρέλαιο

Τα 80 δολάρια ανά βαρέλι προσδιόρισε ως την «ιδανική τιμή» για το πετρέλαιο ο υπουργός Οικονομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σουλτάν μπιν Σαΐνι αλ Μανσουρι, υπογραμμίζοντας ότι η παγκοσμία οικονομία δεν μπορεί να αντέξει τη διατήρηση των τιμών στα σημερινά εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.
Απέφυγε, ωστόσο, να κάνει την όποια νύξη για παρέμβαση του ΟΠΕΚ στην αγορά προς στήριξη των τιμών, καθώς είναι φανερό ότι τα πλούσια βασίλεια του Αραβικού Κόλπου επιμένουν στη στρατηγική της αναμονής, εκτιμώντας ότι μεγάλες πετρελαιοπαραγωγοί δυνάμεις εκτός καρτέλ, όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία, θα υποχωρήσουν πρώτες, μειώνοντας την παραγωγή τους.
Ο κ. Μανσουρι εξέφρασε αισιοδοξία ότι η παγκόσμια οικονομία θα αρχίσει να ανεβάζει ταχύτητα από το 2016 και ιδιαίτερα από το δεύτερο εξάμηνο του έτους, γεγονός που θα δώσει ώθηση στη ζήτηση πετρελαίου και κατά συνέπεια στις τιμές. Ερωτηθείς για τον αντίκτυπο που έχουν οι σημερινές χαμηλές τιμές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτός θα είναι περιορισμένος. Όπως είπε, η χώρα έχει στη διάθεση της σημαντικά κεφάλαια για επενδύσεις διεθνώς, οι αποδόσεις των οποίων θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν τις απώλειες των πετρελαϊκών εσόδων.
 
http://energypress.gr/news/idaniki-timi-gia-ta-aravika-emirata-ta-80-dol-gia-petrelaio

No comments: