Friday 30 October 2015

Κατασκευάζεται το μεγαλύτερο πλωτό φωτοβολταϊκό στην Ευρώπη

Το μεγαλύτερο πλωτό ηλιακό σύστημα ηλεκτροπαραγωγής στην Ευρώπη ανέλαβε να κατασκευάσει η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία ύδρευσης της Βρετανίας, United Utilities, σε ταμιευτήρα νερού πλησίον του Μάντσεστερ, η οποία επιδιώκει να μειώσει το ενεργειακό της κόστος. Το 12.000 πάνελς φωτοβολταϊκό, κόστους 3,5 εκάτ. λιρών, αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη εγκατάσταση του είδους της στον κόσμο, με ένα αντίστοιχο έργο στην Ιαπωνία να καταλαμβάνει την πρώτη θέση.

Η εγκατάσταση των πάνελς αναμένεται να ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα, στον ταμιευτήρα Godley στο Greater Manchester, τα οποία θα καλύπτουν το 1/3 της ενέργειας που χρειάζεται η United Utilities για την επεξεργασία νερού. Το έργο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα, με στόχο να πληροί τις προϋποθέσεις για την ένταξή του σε καθεστώς κρατικής επιδότησης, και θα παράγει 2,7 GWh.
Σύμφωνα με τον Chris Stubbs, επικεφαλής του τμήματος ΑΠΕ στην United Utilities, «έχουμε στόχο να καλύπτουμε με ΑΠΕ το 35% των αναγκών μας σε ηλεκτρική ενέργεια ως το 2020 και αυτό το έργο θα συμβάλει σημαντικά σε αυτό το στόχο.
Ενώ τα πλωτά φωτοβολταϊκά δεν έχουν αναπτυχθεί πουθενά αλλού, παρά μόνον στην Ιαπωνία, αποτελεί μια νέα τεχνολογία για το Ηνωμένο Βασίλειο. Εγκαταστάσεις, όπως το ηλιακό σύστημα του Godley, θα μας βοηθήσουν να συγκρατήσουμε το ενεργειακό κόστος και τους λογαριασμούς νερού των πελατών μας σε χαμηλά επίπεδα». Να σημειωθεί ότι η βρετανική εταιρεία ύδρευσης έχει υποβάλλει αίτηση για ένα ακόμη πλωτό φ/β 12.000 πάνελς στον ταμιευτήρα Langthwaite στο Lancashire, μόλις 60 μίλια βορειοδυτικά του Godley.
 
http://energypress.gr/news/kataskeyazetai-megalytero-ploto-fotovoltaiko-stin-eyropi

No comments: