Thursday 29 October 2015

Από την Salzgitter Mannesmann οι επίγειοι σωληναγωγοί και γωνίες του αγωγού TAP

Η κοινοπραξία του αγωγού TAP ανέθεσε στη γερμανική εταιρεία Salzgitter Mannesmann International GmbH τη σύμβαση για την προμήθεια σωληναγωγών διαμέτρου 48 ιντσών και μήκους περίπου 270 χλμ. για τον επίγειο αγωγό, καθώς και των γωνιών που χρειάζεται ο ΤΑΡ τόσο για τον επίγειο αγωγό (48 ιντσών), όσο και για τον υποθαλάσσιο (36 ιντσών). 

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η Salzgitter Mannesmann International θα προμηθεύσει σωληναγωγούς και γωνίες 48 ιντσών για τα επίγεια τμήματα του αγωγού ΤΑΡ σε Αλβανία, Ελλάδα, και Ιταλία, καθώς και γωνίες 36 ιντσών για το υποθαλάσσιο τμήμα της Αδριατικής. Το συμβόλαιο αφορά συνολικά σε περίπου 170.000 τόνους σωληναγωγών. Με την ανάθεση σύμβασης προμήθειας για τον υποθαλάσσιο σωληναγωγό διαμέτρου 36 ιντσών και για τους υπόλοιπους επίγειους σωληναγωγούς διαμέτερου 48 ιντσών θα ασχοληθούν ξεχωριστές ανακοινώσεις στο εγγύς μέλλον.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΡ Ian Bradshaw δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να συγχαρώ την εταιρεία Salzgitter Mannesmann International για την επιτυχημένη προσφορά της και να ευχαριστήσω όλες τις υπόλοιπες εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Ο ΤΑΡ εφάρμοσε αυστηρή διαδικασία επιλογής σε αυτό το στάδιο ανάθεσης συμβάσεων, πράγμα το οποίο και θα συνεχίσει να κάνει, επιλέγοντας για συνεργασία εταιρείες με βάση την τεχνική τους επάρκεια, τα υψηλά πρότυπα υγείας και ασφαλείας, καθώς και μία σειρά άλλων κριτηριών επιλογής που σχετίζονται με την τήρηση των διεθνών καλών πρακτικών".
«Ο ΤΑΡ πρόκειται να αναθέσει αρκετές ακόμη μεγάλες συμβάσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η εξέλιξη αυτή θα επιτρέψει να ξεκινήσει η διαδικασία κατασκευής του αγωγού στην Ελλάδα, την Αλβανία και την Ιταλία εντός του 2016, όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί», πρόσθεσε ο κ. Bradshaw.
Η Salzgitter Mannesmann International GmbH ανήκει στον Όμιλο Salzgitter AG Group ο οποίος ιδρύθηκε το 1859 και θεωρείται μία από τις ηγέτιδες εταιρείες στην Ευρώπη στον χάλυβα και την τεχνολογία, με πωλήσεις ύψους €9 δισ. για το 2014, δυνατότητα παραγωγής σχεδόν 9 εκατ. τόνων ακατέργαστου χάλυβα, και εργατικό δυναμικό που ξεπερνά τους 25.000 υπαλλήλους.   

http://energypress.gr/news/apo-tin-salzgitter-mannesmann-oi-epigeioi-solinagogoi-kai-gonies-toy-agogoy-tap

No comments: