Thursday 29 October 2015

Ξεκίνησε η κατασκευή του μεγαλύτερου φ/β πάρκου στα Βαλκάνια

Μετά την επένδυση σχεδόν μισού εκατομμυρίου Ανταλλάξιμων Μάρκων (BAM) για την κατασκευή του πρώτου ηλιακού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο χωριό Bujaci κοντά στην Gorazde, ο επιχειρηματίας Azem Bujak, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή αυτή, άρχισε να κατασκευάζει ένα άλλο πολύ μεγαλύτερο έργο μόνο ένα χιλιόμετρο μακριά από την πρώτη μονάδα παραγωγής ενέργειας.

Όπως σημειώνει το Balkans.com, η κατασκευή μιας νέας μονάδας παραγωγής ηλιακής ενέργειας σε μια έκταση 11.000 m2, ξεκίνησε στο χωριό Resetnica κοντά στο Gorazde πριν από ένα μήνα, και θα είναι μία από τις μεγαλύτερες ηλιακές μονάδες παραγωγής ενέργειας στα Βαλκάνια. Η αξία της επένδυσης είναι σχεδόν 3 εκατομμύρια BAM, και το σύνολο του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα μέσα του επόμενου έτους.
Έτσι, το χωριό Resetnica κοντά στο Gorazde έγινε το μεγαλύτερο εργοτάξιο στο καντόνι Podrinje Canton (BPK) Gorazde της Βοσνίας. Η σημασία αυτής της επένδυσης, μεταξύ άλλων, είναι το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο το Gorazde έγινε μια από τις σπάνιες πόλεις της Βοσνίας που χρησιμοποιούν ηλιακούς συλλέκτες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά. Η υλοποίηση αυτού του είδους των έργων έχει μεγάλη σημασία για την τοπική κοινωνία, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι πρόκειται για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ότι το εργοστάσιο θα παράγει περισσότερα από ένα εκατομμύριο κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.
 
http://energypress.gr/news/xekinise-i-kataskeyi-toy-megalyteroy-fv-parkoy-sta-valkania

No comments: