Monday 26 October 2015

Λιλλήκας: Με το Μνημόνιο, μέρος των εσόδων από το αέριο θα καταλήξει στα ταμεία της Τρόικα

Αν η κυβέρνηση προχωρούσε στην προπώληση του φυσικού αερίου, το 2013, αποφεύγοντας το Μνημόνιο, τα έσοδα θα κατέληγαν στην κυπριακή οικονομία, στην ανάπτυξη και θα διασφαλίζαμε το μέλλον και των επόμενων γενιών, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο, ο Κύπριος πολιτικός προσέθεσε ότι “μετά την επιβολή του Μνημονίου, σημαντικό μέρος των εσόδων από το φυσικό αέριο θα καταλήξει, δυστυχώς, στα ταμεία της Τρόικα και όχι στην κυπριακή οικονομία”. Σχολιάζοντας δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για προπώληση του κυπριακού αερίου, ο ίδιος είπε ότι ο κ. Νεοφύτου “αποφάσισε να μετατραπεί σε ψαρά” και “θέλει να πωλήσει ψάρι στο γιαλό ή 'αέρα κουπανιστό' όπως έλεγε πριν από μερικά χρόνια”.
Πρόθεσε δε ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, μαζί με την Κυβέρνηση Αναστασιάδη, δεν προπώλησαν Αέριο το 2013, καθώς “προείχε η δέσμευση τους προς την κα. Μέρκελ, να μετατρέψουν την Κύπρο σε πειραματόζωο”. Προείχε, συνέχισε, “η δέσμευση τους να επιβάλουν στην Κύπρο τα τραγικά μνημόνια της λιτότητας και ταυτόχρονα να εκδιώξουν μέσα από το κούρεμα των καταθέσεων και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τους Ρώσους από την Κύπρο”.
“Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, αφού μαζί με την Κυβέρνηση Αναστασιάδη, φρόντισαν πρώτα να ληστέψουν τις καταθέσεις των πολιτών, να ανεβάσουν την ανεργία στις 70.000, να κόψουν τα επιδόματα των ευπαθών ομάδων, να καταντήσουν έναν στους τρεις Κύπριους να ζει κάτω απ το όριο της φτώχειας, αποφάσισε τώρα, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, να μετατραπεί σε ψαρά”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι “αποφάσισε να πουλήσει ψάρι στο γιαλό ή `αέρα κουπανιστό`, όπως έλεγε πριν από μερικά χρόνια”.
Ο κ. Λιλλήκας τόνισε ότι “ακόμα και σήμερα, αποδεικνύονται ανίκανοι ως Κυβέρνηση, να ολοκληρώσουν την προπώληση του φυσικού αερίου”, παρότι ως Συμμαχία Πολιτών, θα βρείτε πάμπολλες δηλώσεις μας που καλούσαμε την Κυβέρνηση να επισπεύσει τις συμφωνίες με την Αίγυπτο”.
Αναφορικά με την ανακάλυψη του κοιτάσματος Ζορ, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι άλλαξε τα δεδομένα και πρόσθεσε ότι “οι νέοι αγωγοί και οι σχεδιασμοί της Ρωσίας, δημιουργούν εντελώς διαφορετικό περιβάλλον στην ίδια την ευρωπαϊκή αγορά και πολύ αμφιβάλλω αν θα μπορούμε να εξάγουμε πλέον στις τιμές της Gazprom”.
 
http://energypress.gr/news/lillikas-me-mnimonio-meros-ton-esodon-apo-aerio-tha-katalixei-sta-tameia-tis-troika

No comments: