Thursday 29 October 2015

Gazprom: Συνήθης τακτική η προσφυγή στη Διαιτησία από την Τουρκία για την τιμή του αερίου

Η προσφυγή στη Διαιτησία, στην Στοκχόλμη, από την πλευρά της Άγκυρας για την τιμή του ρωσικού αερίου αποτελεί μια «συνήθη τακτική» και δεν αποκλείεται να διευθετηθεί προδικαστικά το ζήτημα, δήλωσε στο RIA Novosti ο εκπρόσωπος της Gazprom Σεργκέι Κουπριάνοφ.

Όπως σχολίασε ο ίδιος, «η υποβολή της αίτησης στη Διαιτησία αποτελεί πάντα μία από τις προβλεπόμενες επιλογές, βάση της σύμβασης. Είναι φυσιολογική κίνηση. Υπάρχει η δυνατότητα τόσο της  προδικαστικής διευθέτησης του ζητήματος, όσο και  της τελικής απόφαση της διαιτησίας της Στοκχόλμης». Ωστόσο, οι Τούρκοι κατηγορούν τη ρωσική πλευρά ότι επιδιώκει να της ικανοποιηθούν διάφορα αιτήματα που σχετίζονται με τον TurkStream, ως προϋπόθεση για την επικύρωση της έκπτωσης στο φυσικό αέριο.
Υπενθυμίζεαται ότι συζητήσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας για την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου Turkish Stream σταμάτησαν το καλοκαίρι, καθώς οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία για την τιμή. Σύμφωνα με δηλώσεις των εκπροσώπων της Gazprom η τελική απόφαση θα έχει ληφθεί έως την 1η Νοεμβρίου.
 
http://energypress.gr/news/gazprom-synithis-taktiki-i-prosfygi-sti-diaitisia-apo-tin-toyrkia-gia-tin-timi-toy-aerioy

No comments: