Monday 5 October 2015

Φωτοβολταϊκά, με αποδοτικότητα άνω του 22%, κατασκευάζει η SolarCity

Το χαρακτηρίζεται ως «το πιο αποδοτικό φωτοβολταϊκό στέγης», το οποίο θα έχει αποδοτικότητα άνω του 22,04%. Ο λόγος για το νέο φωτοβολταϊκό πάνελ, που θα λανσάρει πιλοτικά στην αγορά, η SolarCity του Elon Musk, σύμφωνα με το PV magazine. Ήδη, όπως αναφέρει η εταιρεία, η αποδοτικότητα των πάνελς της τεστάρεται από το Κέντρο Ελέγχου ΑΠΕ.

Η SolarCity ισχυρίζεται ότι οι νέες αυτές μονάδες αποδίδουν καλύτερα από ό, τι οι υπόλοιπες κάτω από ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, ενώ είναι σε θέση μελλοντικά να μειωθεί και το κόστος παραγωγής τους.
Εκτός όμως από το ρεκόρ αποδοτικότητας, το νέο πάνελ φιλοδοξεί θα γίνει το πρώτο φ/β πάνελ αμερικανικής κατασκευής με τον μεγαλύτερο όγκο παραγωγής χάρη στο νέο εργοστάσιο δυναμικότητας 1 GW ετησίως που κατασκευάζει η εταιρεία στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.
Η SolarCity  φιλοδοξεί να παράγει περί τις 9.000 - 10.000 μονάδες ημερησίως μόλις η μονάδα αγγίξει την πλήρη παραγωγική δυνατότητά της και θα διατηρήσει το κόστος στα ίδια επίπεδα με τις συμβατικές τεχνολογίες χάρη σε μια νέα παραγωγική διαδικασία. Αυτό πρόκειται να γίνει πραγματικότητα το 2017 ανέφερε ο αντιπρόεδρος Επικοινωνίας της αμερικανικής εταιρείας.
 
http://energypress.gr/news/fotovoltaika-me-apodotikotita-ano-toy-22-kataskeyazei-i-solarcity

No comments: