Friday 28 October 2011

Εγκατάσταση Φ/Β 1 MW στο κτήριο της Goldair Cargo

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού 1 MW στο Κτίριο Γραφείων και Αποθηκών της εταιρίας Goldair Cargo & Logistics στον Ασπρόπυργο. To έργο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες Φ/Β εγκαταστάσεις σε βιομηχανική στέγη στην Ελλάδα.

Οπως επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη εγκατάσταση κατασκευάστηκε από την Κοινοπραξία G.E.H. Energy - Goldeco (μέλος του Ομίλου Goldair) –Easy Power και Heliosres με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές και τον πιο Aποδοτικό και παράλληλα Ποιοτικό Eξοπλισμό της Παγκόσμιας Αγοράς (Panels της Αμερικάνικης Sunpower και Inverters της Καναδικής Satcon), που μπορούν να εξασφαλίσουν διάρκεια Λειτουργίας έως και 50 χρόνια.

Η παραγόμενη Ενέργεια σε Ετήσια βάση υπολογίζεται σε 1.400.000kWh, η οποία αντιστοιχεί σε πλήρη ηλεκτροδότηση 400 κατοικιών ή εξοικονόμηση 1.000tn CO2, που θα χρειαζόταν 25.000 δέντρα για την απορρόφησή του ή εξοικονόμηση 425.000lit Πετρελαίου και 46 τόνων Μεθανίου.

Ο Όμιλος Εταιρειών της GOLDAIR μέσω της Goldair Cargo & Logistics που διέθεσε την στέγη και της Εταιρείας GOLDECO Περιβαλλοντικές Εφαρμογές ΑΕ, επενδύει σε Έργα Α.Π.Ε. (Φ/Β – Υδροηλεκτρικά – Βιοαέριο κλπ.), όχι μόνο διότι είναι από τις σημαντικότερες Επιχειρηματικές Δραστηριότητες αυτή την Περίοδο, αλλά κυρίως διότι θέλει να τονίσει ακόμη μία φορά αφενός την Ευαισθησία της για το Περιβάλλον και αφετέρου τον σαφή προσανατολισμό της για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/fotoboltaika/egkatastasi-f/b-1-MW-sto-ktirio-tis-Goldair-Cargo.html

No comments: