Sunday 30 October 2011

Η Novatec Solar εισάγει νέα τεχνολογία στα ηλιακά πάνελ

Οι ειδικοί της Novatec Solar πάνω στην συγκεντρωτική ηλιακή ενέργεια (concentrating solar power) έχουν σχεδιάσει ένα καινοτόμο αποδέκτη Fresnel που παράγει υπέρθερμο ατμό με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 500°C στο ηλιακό πάρκο στην Murcia της Ισπανίας με απόδοση 1,4 μεγαβάτ (MW).

Η τεχνολογία υπέρθερμου ατμού χρησιμοποιεί σωλήνες απορρόφησης κενού με αποτέλεσμα να έχουμε μείωση των θερμικών απωλειών κατά 50% σε σχέση με την παλαιότερη σειρά συγκεντρωτικών ηλιακών πάνελ. Ύστερα από αρκετές δοκιμές η Novatec Solar εισήγαγε τελικά την συγκεκριμένη τεχνολογία και πλέον την χρησιμοποιεί σε όλα τα προγράμματα που έχει αναλάβει.

Το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής (German Aerospace Center) θα πραγματοποιήσει κάποιες δοκιμές επιδόσεων στα πάνελ των σταθμών που έχουν την παραπάνω τεχνολογία για να πιστοποιήσουν την λειτουργικότητα τους. Αυτή η πιστοποίηση θα αποτελέσει μια αξιόπιστη βάση για τα έργα με συγκεντρωτικά ηλιακά πάνελ που θα χρησιμοποιήσουν υπέρθερμο ατμό.

Για την δημιουργία του ατμού χρησιμοποιούνται επίπεδα κάτοπτρα για να συγκεντρωθεί όλη η ηλιακή ενέργεια σε ένα δέκτη. Ο ατμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ηλεκτρισμού, σε νέους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής ή ως εξοικονόμηση καυσίμων στους ήδη υπάρχοντες αλλά και σε άλλες βιομηχανικές εφαρμογές που απαιτούν θερμικές διαδικασίες.

http://www.ecofinder.gr/news/ΕΝΕΡΓΕΙΑ/1/Η_Novatec_Solar_εισάγει_νέα_τεχνολογία_σ τα_ηλια κά_πάνελ

No comments: