Friday 28 October 2011

Εξελιγμένες ανεμογεννήτριες στην Κίνα

Η Xinjiang Goldwind Science & Technology Co Ltd έχει αρχίσει την μαζική παραγωγή ανεμογεννητριών μόνιμου μαγνήτη άμεσης κίνησης που αποδίδουν ενέργεια 1.5 μεγαβάτ (MW) και προορίζονται για εγκατάσταση σε περιοχές με υψηλό υψόμετρο.

Οι πρώτες ανεμογεννήτριες τέτοιου τύπου που κατασκευάστηκαν εγκαταστάθηκαν με επιτυχία στο δίκτυο των όρων Xi Tie που βρίσκονται σε υψόμετρο 3.000 μέτρων πάνω από την θάλασσα στην επαρχία του Qinghai.

Από την περίοδο εγκατάστασης τους έχουν διατηρήσει τον μέσο όρο διαθεσιμότητας τους στο 98,5% ή παραπάνω. Κάθε ανεμογεννήτρια παράγει ετησίως 2,8 γιγαβατώρες με μια πυκνότητα αέρα 0,88 kg/m3 και μέση ταχύτητα ανέμου 6,5 m/s.

Οι ανεμογεννήτριες διαθέτουν μεγαλύτερα πτερύγια, βελτιωμένη θερμική μόνωση, καθώς και ενισχυμένη προστασία από κεραυνούς και ακτινοβολία. Η Goldwind αναφέρει ότι τα νέα χαρακτηριστικά των ανεμογεννητριών τους δίνουν τη δυνατότητα να αντέξουν τις διαφορές στην πυκνότητα του αέρα, τα συχνά χτυπήματα από κεραυνούς, την συνεχή έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία καθώς και άλλες δύσκολες συνθήκες.

http://www.ecofinder.gr/news/ΕΝΕΡΓΕΙΑ/1/Εξελιγμένες_ανεμογεννήτριες_στην_Κίνα

No comments: