Friday 28 October 2011

Στόχος τα 400 MW στις ΑΠΕ για τον Όμιλο Μυτιληναίου

Σε επενδύσεις 600-700 εκατ. ευρώ αναμένεται να προχωρήσει ο όμιλος Μυτιληναίου στις ΑΠΕ, προκειμένου να αυξηθεί η συνολική εγκατεστημένη ισχύς από τα 47 MW σήμερα σε 400 MW ως το έτος 2015. Τις δηλώσεις αυτές έκανε η διοίκηση του ομίλου κατά τη διάρκεια επίσκεψης τηςΈνωσης Θεσμικών ΕπενδυτώνΕΘΕστην Αλουμίνιον ΑΕ, όπου τονίστηκε επίσης ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες στην αγορά όσον αφορά την χρηματοδότηση.

Παρά τις δυσμενείς συνθήκες, ο όμιλος Μυτιληναίου φαίνεται πως συνεχίζει να επενδύει στις ΑΠΕ, καθώς, όπως αναφέρει η Beta Sec, έχει ξεκινήσει ήδη η κατασκευή τριών νέων φωτοβολταϊκών πάρκων με συνολική ισχύ 14 MW. Η σχετική επένδυση αγγίζει τα 25 εκατ. ευρώ, ενώ η εγγυημένη τιμή βρίσκεται στα 392 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Τονίστηκε επίσης ότι σε καθημερινή βάση, τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και τόκων των ενεργειακών μονάδων του ομίλου κυμαίνονται σε 100.000 ευρώ. Μάλιστα, από το 2012, θα τεθούν σε πλήρη χρήση και οι τρεις μονάδες παραγωγής, συνεισφέροντας ακόμη περισσότερο στην συνολική κερδοφορία.

Τέλος, στα σχέδια της εταιρείας για το μέλλον ανήκει η εγκατάσταση 400 MW έργων ΑΠΕ συνολικά ως το 2015, καθώς και η διεκδίκηση της Λάρκο, με ή χωρίς τη συμμετοχή στρατηγικού επενδυτή.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=51297

No comments: