Friday 28 October 2011

Μοντέλα παλιρροιακών πηγών ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ινστιτούτο Ενεργειακών Τεχνολογιών (ΕΤΙ) θα δημιουργήσει τους παλιρροιακούς ενεργειακούς πόρους του Ηνωμένου Βασιλείου για την καλύτερη κατανόηση των πιθανών αλληλεπιδράσεων μεταξύ των παλιρροιακών συστήματα εξαγωγής ενέργειας, οι οποίες θα αναπτυχθούν έως το 2050.

Το Tidal Modelling Project ύψους £450,000 είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει τις διεργασίες μέχρι το τέλος του 2020,όπου και θα καθοδηγείται από εταιρεία συμβούλων, τη μηχανική και την κατασκευαστική εταιρεία Black & Veatch που υποστηρίζεται από την υδροδυναμική μοντελοποίηση των ειδικών HR Wallingford και το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Το έργου των παλιρροϊκών πόρων στοχεύει να αναπτύξει μοντέλα για ολόκληρη την υφαλοκρηπίδα του Ηνωμένου Βασιλείου που θα χρησιμοποιηθούν για να διερευνήσουν τον τρόπο εξαγωγής ενέργειας σε ένα χώρο δραστηριοτήτων που μπορεί να επηρεάσει τη διαθέσιμη ενέργεια σε άλλες τοποθεσίες.

Το έργο θα προσδιορίσει πώς η αλληλεπίδραση μεταξύ των διαφόρων χώρων γύρω από το Ηνωμένο Βασίλειο συνδυάζονται για να σχηματίσουν μια συνολική επίδραση, και τι περιορισμοί αυτών των αλληλεπιδράσεων θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν όσον αφορά το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη θέση των μελλοντικών συστημάτων.

Τα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα μέσα από μια υπηρεσία που παρέχεται από το HR Wallingford στον ευρύτερο θαλάσσιο κλάδο, ώστε να βοηθήσουν και να ενημερώσουν τα μελλοντικά σχέδια και τις στρατηγικές για την παλιρροϊκή ενέργεια.

http://www.ecofinder.gr/news/ΕΝΕΡΓΕΙΑ/1/Μοντέλα_παλιρροιακών_πηγών_ενέργειας_στο _Ηνωμέν ο_Βασίλειο

No comments: