Friday 28 October 2011

Η GE και η Greenko αναπτύσσουν την αιολική ενέργεια στην Ινδία

Η GE Energy Financial Services και η Greenko Indi Group Plc θα αναπτύξουν μέχρι 1 GW έργα αιολικής ενέργειας σε ολόκληρη την Ινδία.

Η GE θα επενδύσει $50 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη των 500 MW της προγραμματισμένης ανάπτυξης της Greenko του 1GW αιολικά πάρκα στην Ινδία. Καθώς η Greenko έχει δεσμεύσει $ 65 για την επιχείρηση.

Η Greenko αναπτύσσει αυτή τη στιγμή μια σειρά από έργα αιολικής ενέργειας στις πολιτείες της Ινδίας, στη Μαχαράστρα, στο Άντρα Πραντές, την Καρνατάκα και στο Ρατζαστάν, που θα ανήκουν στην επιχείρηση. Η ινδική εταιρεία και η θυγατρική της Greenko συγκροτήθηκε ειδικά για την ανάπτυξη των έργων αιολικής ενέργειας.

Το πρώτο αιολικό πάρκο θα βρίσκεται στο Ratnagiri της Μαχαράστρα και θα είναι 65 MW, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο χρησιμοποιώντας τουρμπίνες αιολικής ενέργειας της GE του 1,6 MW. Οι ανεμογεννήτριες θα συναρμολογηθούν στις εγκαταστάσεις της GE στο Pune της Ινδίας.

Η Greenko εκτιμά ότι με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης του 30 τοις εκατό, η αιολική ενέργεια είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πηγή καθαρής ενέργειας στην Ινδία.

Η ινδική κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο ανανεώσιμης ενέργειας 15% μέχρι το 2020.

http://www.ecofinder.gr/news/ΕΝΕΡΓΕΙΑ/1/Η_GE_και_η_Greenko_αναπτύσσουν_την_αιολ ική_ε νέρ γει α_στην_Ινδία

No comments: