Monday 16 July 2012

Δημόσια διαβούλευση για την επικαιροποίηση των «σχετικών σημείων» του εθνικού συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου

Σε δημόσια διαβούλευση θέτει η ΡΑΕ τον επικαιροποιημένο κατάλογο σημείων του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΜΦΑ). Ο κατάλογος περιλαμβάνει τα ήδη εγκριθέντα, με την υπ’ αριθμ. 97/2012 απόφαση της ΡΑΕ «σχετικά σημεία» του ΕΣΜΦΑ καθώς και το πρόσθετο σημείο ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΙΙΙ, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία μετά την έκδοση της απόφασης. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΕ με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση gasconsultation@rae.gr ή εγγράφως μέχρι την Παρασκευή 27 Ιουλίου και ώρα 12:00.
Έτσι, η Αρχή, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς της αναφορικά με την έγκριση των «σχετικών σημείων», θέτει σε δημόσια διαβούλευση επικαιροποιημένο κατάλογο σημείων του ΕΣΜΦΑ, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, όπως προτάθηκε από το ΔΕΣΦΑ Α.Ε. εντός 30 ημερών από την ανακοίνωση δημιουργίας του νέου σημείου ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΙΙΙ.

Ως «σχετικά σημεία», θεωρούνται αυτά που ορίζονται από τις διατάξεις του Κανονισμού 715/2009 και το Παράρτημα αυτού. Η ΡΑΕ έχει ήδη εγκρίνει με την υπ΄ αριθμ. 97/2012 απόφασή της τον προτεινόμενο από το Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ Α.Ε.) κατάλογο των σημείων του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΜΦΑ) ως «σχετικά σημεία», ενώ μετά την ως άνω απόφαση έχει τεθεί σε λειτουργία και το σημείο ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΙΙΙ.

Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 103 του Κώδικα Διαχείρισης του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, όπως ισχύει, «εντός τριάντα (30) Ημερών από την ημερομηνία θέσης σε λειτουργία νέου Σημείου Εισόδου ή Εξόδου του Συστήματος Μεταφοράς ή την οριστική διακοπή λειτουργίας υφιστάμενου Σημείου Εισόδου ή Εξόδου, ο Διαχειριστής υποχρεούται να υποβάλλει στη ΡΑΕ προς έγκριση επικαιροποιημένο κατάλογο των σχετικών σημείων του ΕΣΜΦΑ».
Η ΡΑΕ, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς της αναφορικά με την έγκριση των «σχετικών σημείων», θέτει σε δημόσια διαβούλευση επικαιροποιημένο κατάλογο σημείων του ΕΣΜΦΑ, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, όπως προτάθηκε από το ΔΕΣΦΑ Α.Ε. εντός 30 ημερών από την ανακοίνωση δημιουργίας του νέου σημείου ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΙΙΙ. Ο κατάλογος επομένως περιλαμβάνει τα ήδη εγκεκριθέντα, με την υπ’ αριθμ. 97/2012 απόφαση της ΡΑΕ «σχετικά σημεία» του ΕΣΜΦΑ καθώς και το πρόσθετο σημείο ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΙΙΙ, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία μετά την έκδοση της απόφασης.

Η ΡΑΕ, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 5 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν. 2690/1999, ΦΕΚ Α΄ 45), θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων στη διαβούλευση καθώς και το περιεχόμενο των επιστολών που υποβλήθηκαν, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο αποστολέας αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΗΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

1
ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ
SIDIROKASTRO
2
ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ
AGIA TRIADA
3
ΚΗΠΟΙ
KIPI
4
ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ
ALOYMINION
5
ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ II
ALOYMINION II
6
ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ IIΙ
ALOYMINION IIΙ
7
ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ
MOTOR OIL
8
ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ II
MOTOR OIL II
9
ΑΘΗΝΑ (*)
ATHENS (*)
10
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ALEXANDROUPOLIS
11
ΒΙΠΕ ΛΑΡΙΣΑ
VIPE LARISSA
12
ΒΟΛΟΣ
VOLOS
13
ΒΦΛ
VFL
14
ΔΡΑΜΑ
DRAMA
15
ΕΛΠΕ
ELPE
16
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΘΕΣ. (ΕΛΠΕ)
ENERGIAKI THESS. (ELPE)
17
ΗΡΩΝΑΣ
HERONAS
18
ΗΡΩΝ ΙΙ
HERON II
19
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (*)
THESSALONIKI (*)
20
ΘΙΣΒΗ
THISVI
21
ΘΡΙΑΣΙΟ
THRIASSIO
22
ΚΑΒΑΛΑ
KAVALA
23
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
KARDITSA
24
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
KATERINI
25
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ (ΔΕΗ)
KERATSINI (PPC)
26
ΚΙΛΚΙΣ
KILKIS
27
ΚΟΚΚΙΝΑ
KOKKINA
28
ΚΟΜΟΤΗΝΗ (ΔΕΗ)
KOMOTINI (PPC)
29
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
KOMOTINI
30
ΛΑΜΙΑ
LAMIA
31
ΛΑΡΙΣΑ (*)
LARISSA (*)
32
ΛΑΥΡΙΟ (ΔΕΗ)
LAVRIO (PPC)
33
ΣΠΑΤΑ
SPATA
34
ΞΑΝΘΗ
XANTHI
35
ΟΙΝΟΦΥΤΑ
OINOFYTA
36
ΠΛΑΤΥ
PLATY
37
ΣΑΛΦΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
SALFA ANO LIOSSIA
38
ΣΑΛΦΑ ΑΝΘΟΥΣΑ
SALFA ANTHOUSSA
39
ΣΕΡΡΕΣ
SERRES
40
ΤΡΙΚΑΛΑ
TRIKALA

(*) Τα σημεία με Α/Α 9, 19 και 31 αποτελούν Σημεία Εξόδου Δικτύου Διανομής τα οποία απαρτίζονται από περισσότερα του ενός μεμονωμένα Σημεία Εξόδου (μετρητικές διατάξεις). Τα μεμονωμένα αυτά Σημεία Εξόδου δεν παρουσιάζονται στον Πίνακα προς αποφυγή παρανοήσεων.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=59908

No comments: