Monday 30 July 2012

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για το νέο προμηθευτή τελευταίου καταφυγίου

Τη διαδικασία για την επιλογή του προμηθευτή τελευταίου καταφυγίου στον ηλεκτρισμό, δηλαδή εκείνου του παρόχου που θα παράσχει ρεύμα στους καταναλωτές όταν άλλοι πάροχοι αδυνατούν, πχ σε έκτακτες περιπτώσεις, δρομολόγησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αρχής, οι υποψήφιες εταιρίες έχουν προθεσμία έως τις 24 Σεπτεμβρίου προκειμένου να καταθέσουν το ενδιαφέρον τους ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρξει ενδιαφέρον, το ρόλο του προμηθευτή τελευταίου  καταφυγίου θα αναλάβει η ΔΕΗ, δηλ. η εταιρία με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς,  η οποία έχει και σήμερα αυτά τα καθήκοντα.

Ο προμηθευτής που θα επιλεγεί θα κληθεί να παράσχει τις υπηρεσίες του για πέντε χρόνια από την ανάθεση και οι διαδικασίες για την επιλογή του επόμενου προμηθευτή τελευταίου καταφυγίου θα ξεκινήσουν τουλάχιστον τρεις μήνες πριν τη λήξη της προηγούμενης πενταετίας.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται στο πλαίσιο του νέου νόμου 4001/2011 για την αγορά ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου με βάση τις οδηγίες της Ε.Ε.

http://www.energypress.gr/news/Xekinhsan-oi-diadikasies-gia-to-neo-promhtheyth-teleytaioy-katafygioy