Friday 24 August 2012

Το blog απέκτησε το δικό του λογότυπο

Είπα να φτιάξω και ένα λογότυπο για το blog μέσα στα πλαίσια όλης αυτής της αναβάθμισης που είχα ξεκινήσει πρό ενός μήνα.

Το λογότυπο αποτελείται από 4 διαφορετικά χρώματα και αυτό για εμένα έχει έναν συμβολισμό.

1. Το πορτοκαλί χρώμα συμβολίζει τον ήλιο την ηλιακή ενέργεια και τα ηλιακά συστήματα.
2. Το γαλάζιο χρώμα συμβολίζει τον ουρανό τον άνεμο και το νερό της θάλασσας, δηλαδή τα αιολικά συστήματα τα υδροηλεκτρικά συστήματα και τα συστήματα που εκμεταλλεύονται το νερό για την παραγωγή ενέργειας.
3. Το σκούρο καφετί χρώμα συμβολίζει το πετρέλαιο και όλα τα καύσιμα ορυκτά και μή ή στερεά υγρά και αέρια καύσιμα καθώς και τα βιοκαύσιμα.
4. Τέλος με το πράσινο χρώμα θέλω να συμβολίσω γενικά τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας τα συστήματα και τις πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας καθώς και την υγιή οικολογία που αποτελεί κινητήριο δύναμη για την διατήρηση και τον σεβασμό στο περιβάλλον.

Με τον όρο υγιή οικολογία που έβαλα θέλω να τονίσω εκείνο το κομμάτι των οικολόγων και της οικολογίας που μελετά επιστημονικά τεκμηριωμένα και αντικειμενικά αν ένα πράγμα ή μια μονάδα παραγωγής ενέργειας βλάπτει πραγματικά τα δάση και το περιβάλλον και όχι εκείνο το κομμάτι της οικολογίας που προβαίνει σε λαϊκισμούς φανατισμούς και χρησιμοποιούν την οικολογία για τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα.

Τέλος προτίμησα να φτιάξω μόνος μου το λογύτυπο και να μην προσφύγω σε γραφίστα ή άλλους επαγγελματίες όπως κάνουν μερικά μεγάλα blogs και websites νομίζοντας οτι θα τους φέρει επιτυχίες. Το λογότυπο ειδικά για ιστοσελίδα είναι κάτι που ο συμβολισμός του εκφράζει προσωπικά αυτόν που το σχεδίασε και τον διαχειριστή της σελίδας και δεν υποχρεώνει κανέναν αναγνώστη να αποδεχτεί και καλά αυτούς τους συμβολισμούς.

No comments: