Wednesday 22 August 2012

Σε επαφές με την Κροατία η Gazprom για τον South Stream

Η Gazprom επιβεβαίωσε σήμερα ότι είναι σε συνομιλίες με την κροατική Plinacro για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream .

«Μια διακυβερνητική συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Κροατίας για κοινή συμμετοχή στο έργο του South Stream υπογράφηκε το 2010. Αυτή την περίοδο, με βάση τα αποτελέσματα στο προ-επενδυτικό στάδιο, η Gazprom και η Plinarco Ltd. συζητούν τους όρους μιας μετοχικής συμφωνία σε κοινή εταιρεία του έργου με σκοπό τις μελλοντικές εγκαταστάσεις», δήλωσε σχετικά ο ρωσικός όμιλος.

Την ίδια στιγμή, η ουγγρική εφημερίδα Jutarnji List ανέφερε επικαλούμενη ανώνυμες πηγές ότι η Gazprom διεξάγει διαπραγματεύσεις για να περάσει ο αγωγός South Stream μέσω της Κροατίας αντί της Ουγγαρίας.

Η Gazprom δεν αναφέρθηκε στην Ουγγαρία σε ανακοίνωση της για το δημοσίευμα της εφημερίδας επισημαίνοντας ωστόσο ότι «όταν ανακοινωθεί η τελική επενδυτικά απόφαση, η διαδρομή του μελλοντικού αγωγού θα περιλαμβάνει πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες που ενδιαφέρονται για την επίτευξη του βασικού στόχου του έργου – την προώθηση της ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη».

«Αυτό το διάστημα η Gazprom εξετάζει προτάσεις από συγκεκριμένες χώρες οι οποίες εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στο έργο τόσο ως καταναλωτές όσο και ως χώρες διέλευσης», αναφέρει.


http://www.energia.gr/article.asp?art_id=61002

No comments: